Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα γερμανικά συνδικάτα «τα χώνουν» στον Σόιμπλε για την Ελλάδα

Τα γερμανικά συνδικάτα «τα χώνουν» στον Σόιμπλε για την ΕλλάδαΗχηρό μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνει η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), τονίζοντας ότι «μόνο με την ελάφρυνση του χρέους και τον τερματισμό της λιτότητας μπορεί να τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα».

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι:

«Απαιτείται επιτέλους μια άλλη πολιτική για την Ελλάδα: To τέλος της πολιτικής των περικοπών, απαιτούνται επενδύσεις ώστε να τονώσουν τη ζήτηση και ελάφρυνση χρέους, μέσω της παράτασης εξόφλησης των υφισταμένων χρεών σε βάθος χρόνου και με χαμηλότερα επιτόκια! Οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας πρέπει, επίσης, να ακυρωθούν. Πρέπει να το αντιληφθεί επιτέλους και ο Σόιμπλε. Διαφορετικά, η κρίση δεν θα λυθεί ποτέ και το επαίσχυντο παζάρεμα γύρω από το θέμα της Ελλάδας θα συνεχιστεί»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνούν για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, διότι το ΔΝΤ εξαρτά την περαιτέρω συμμετοχή του από την ελάφρυνση του χρέους, την οποία απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι. Και για την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) είναι όμως ξεκάθαρο: Μόνο με την ελάφρυνση του χρέους και τον τερματισμό της λιτότητας μπορεί να τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαντασιώνεται ξανά την έξοδο της χώρας από το ευρώ και οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Ελλάδα ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% για το 2018, κάτι το οποίο θα καθιστούσε αναγκαίες δυσβάσταχτες περικοπές δημοσίων δαπανών και είναι πρακτικά αδύνατον. Η θέση του ΔΝΤ θα ελάφρυνε την Ελλάδα, αλλά θα έκανε επιπλέον σαφές ότι η μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική των Σόιμπλε και ΣΙΑ ήταν αποτυχημένη, διότι το ποσοστό του δημοσίου χρέους της Ελλάδας δεν μειώθηκε αλλά εκτοξεύτηκε στα ύψη. Αυτό το οποίο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εξαρχής είναι τώρα πραγματικά επειγόντως αναγκαίο: Η μείωση του χρέους», καταλήγει η ανακοίνωση του DGB.

 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)