Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι άδικοι νόμοι "πέφτουν" στην κοινωνία


Του Νίκου Κωστόπουλου
Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η κοινωνία και η οικονομία βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Το οικονομικό επιτελείο, συνηθισμένο να διαπραγματεύεται λέγοντας πάντα ναι, προτού καν ακούσει την ερώτηση, μετά την "επιτυχημένη" διαπραγμάτευση, "κρύβεται". Δεν ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για όλα αυτά που συμφώνησαν για εμάς, χωρίς εμάς.

Την ίδια στιγμή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως άλλοι ήρωες του Νταν Μπράουν, προσπαθούν να λύσουν τον "Κώδικα Κατρούγκαλου" στο Ασφαλιστικό. Όσοι μπορούν κλείνουν τα μπλοκάκια και αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυτης φτώχειας. Όλοι οι υπόλοιποι, βλέπουν έως και τριπλασιασμό των εισφορών τους, αποδεχόμενοι ότι για να επιβιώσουν δεν θα μπορούν να τις καταβάλλουν. 


Βάσει των παραπάνω, τί μένει στους επαγγελματίες; Να αντιδράσουν. Πώς; Οι Επιστήμονες προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη γιατί το νέο Ασφαλιστικό εξελίσσεται σε κεφαλικό φόρο που τιμωρεί όσους πάλεψαν για να σπουδάσουν και να επιβιώσουν με την γνώση που απέκτησαν. Άλλωστε είναι λογικό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τον πόλεμο στην αριστεία να "κηρύξουν" και πόλεμο εναντίον της γνώσης και των επιστημόνων που φέρουν αυτή την γνώση. 

Όλα αυτά τα χρόνια η κοινωνία βλέπει το θορυβώδη και πολλές φορές μη ουσιαστικό τρόπο αντίδρασης: φωνές, βία και διχασμό για μια "συνδικαλιστική γυμναστική αριστερής απόχρωσης". Τώρα, οι επιστήμονες ενωμένοι με άξονα τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις τους, πείθουν τους συναδέλφους τους και προτείνουν αντίσταση στο πλαίσιο του νόμου.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο και οι Ιατρικός Σύλλογος έκαναν την αρχή. Προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να ακυρώσουν δημοκρατικά το νέο αντιδημοκρατικό ασφαλιστικό που έφερε η συγκυβέρνηση καταπατώντας βασικά  συνταγματικά δικαιώματα αφού μετατρέπει το ασφαλιστικό σε ένα σκληρά τιμωρητικό παρα-φορολογικό σύστημα. 

Αν έτσι, για όρους σύγκρισης, δούμε τι ισχύει αλλού στην ΕΕ, τότε θα δούμε το μέγεθος της πολιτικής αφανισμού των Επιστημόνων. 

Δείτε τι ισχύει στην Κύπρο, που μπήκε και βγήκε από το Μνημόνιο. Ισχύει μέχρι τις 19.000 ευρώ αφορολόγητο και μετά λειτουργεί κλιμακωτά. Οι εισφορές είναι λογικές, δεν λειτουργούν αντι-αναπτυξιακά,  καθώς ξεκινούν από το 7,8% και φτάνουν μέχρι το 14,6% για τους αυτοαπασχολούμενους. Το μήνυμα όμως είναι ξεκάθαρο: οι επιστήμονες δεν είναι μπαχαλάκηδες. Πιστεύουν στους Νόμους και γνωρίζουν ότι οι άδικοι νόμοι "πέφτουν" στην κοινωνία μέσω των δικαστηρίων. Και το δίκαιο πάντα κερδίζει.

* Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος είναι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)