Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για μια επίθεση βιοτρομοκρατίας με εκατομμύρια νεκρούς


Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη εκφράζει την ανησυχία του για την απειλή των βιολογικών όπλων

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για μια επίθεση βιοτρομοκρατίας με εκατομμύρια νεκρούςΑπό το NEWSROOM Η ανησυχητική προειδοποίηση, δια στόματος του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, πως δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν από την βιο-τρομοκρατία πρωταγωνίστησε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. 
Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου και της περιουσίας τους στη χρηματοδότηση μιας παγκόσμιας εκστρατείας για την υγεία, δήλωσε: «Αγνοούμε τη σχέση μεταξύ της ασφάλειας της υγείας και της διεθνούς ασφάλειας εις βάρος μας». 
Ο συν-ιδρυτής της Microsoft που έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια σε μια
φιλανθρωπική προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε όλο τον κόσμο, δήλωσε: «Η επόμενη επιδημία θα μπορούσε να προέρχεται από την οθόνη του υπολογιστή ενός τρομοκράτη που θα σκοπεύει με τη χρήση της γενετικής μηχανικής να δημιουργήσει μια συνθετική μορφή του ιού της ευλογιάς ... ή ένα σούπερ μεταδοτικό και θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης. ».
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν άλλωστε αναφέρει ότι Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αναπτύξει βιολογικά όπλα στις βάσεις στη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί καθησυχαστικές, λέγοντας ότι οι τρομοκράτες θα πρέπει να εργαστούν σε συνθήκες που δεν υπάρχουν στις βάσεις τους. 
Θα πρέπει να είναι άτομα με τις απαραίτητες δεξιότητες, να έχουν καλά εργαστήρια και ένα σχετικά ήρεμο περιβάλλον απαλλαγμένο από τη σύγχυση και το χάος της εμπόλεμης ζώνης. 
 Η ανατρεπτική πρόταση του Μπιλ Γκέιτς που θέλει να κάνει τα ρομπότ να πληρώσουν για τις δουλείες τους 18.2.2017 Η ανατρεπτική πρόταση του Μπιλ Γκέιτς που θέλει να κάνει τα ρομπότ να πληρώσουν για τις δουλείες τους Όμως, άλλοι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι η απειλή της βιο-τρομοκρατίας έχει γίνει πιο ρεαλιστική κατά την τελευταία δεκαετία, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις αλλαγές στη μοριακή βιολογία που κάνουν την ανάπτυξη βιολογικών όπλων πιο προσιτή. 
Ο Γκέιτς δήλωσε: «Είτε αυτό συμβαίνει από μια ιδιοτροπία της φύσης ή από το χέρι ενός τρομοκράτη, οι επιδημιολόγοι λένε ότι μια γρήγορη μετακίνηση αερομεταφερόμενων παθογόνων θα μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από ένα έτος. 
Και λένε ότι υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα ο κόσμος να βιώσει μια τέτοια επιδημία στα επόμενα 10 με 15 χρόνια». Πρόσθεσε επίσης πως: «Είναι δύσκολο να κατανοήσετε μια καταστροφή αυτής της κλίμακας, αλλά συνέβη πριν από λίγο καιρό. Το 1918, ένα ιδιαιτέρως θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης σκότωσε περίπου 50 με 100 εκατομμύρια ανθρώπους». «Ίσως να αναρωτιέστε πώς μπορεί να είναι πραγματικά αυτά τα καταστροφολογικά σενάρια. 
Το γεγονός ότι μια θανάσιμη παγκόσμια πανδημία δεν έχει συμβεί στην πρόσφατη ιστορία δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως απόδειξη ότι μια θανατηφόρα πανδημία δεν θα συμβεί στο μέλλον. Και ακόμη και αν η επόμενη πανδημία δεν είναι στην κλίμακα της γρίπης του 1918, θα ήταν φρόνιμο να εξετάσουμε την κοινωνική και οικονομική αναταραχή που ενδέχεται να προκύψει αν κάτι όπως ο ιός Έμπολα εμφανιζόταν σε αστικά κέντρα», ανέφερε ο Γκέιτς. 

 Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι η πρόοδος της βιοτεχνολογίας, τα νέα εμβόλια και φάρμακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη επιδημιών που εξαπλώνονται εκτός ελέγχου. «Τα περισσότερα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την προστασία από φυσικές πανδημίες είναι τα ίδια πράγματα που πρέπει να προετοιμάσουμε για μια εσκεμμένη βιολογική επίθεση», είπε. «Το να είμαστε έτοιμοι πως μια παγκόσμια πανδημία είναι εξίσου σημαντική με την πυρηνική απειλή και μια κλιματική καταστροφή», ισχυρίστηκε ο Γκέιτς ο οποίος πρόσθεσε πως απαιτείται προετοιμασία αντίστοιχη του τρόπου που ο στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο. 
Το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates» δημοσίευσε μια δημοσκόπηση σε συνεργασία με την Ipsos Mori λέγοντας ότι το 71% των Βρετανών ηλικίας μεταξύ 16 και 75 είναι περισσότερο ανήσυχοι για την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών, όπως ο ιός Έμπολα ή ο ιος Ζίκα παρά για το ενδεχόμενο ενός πολέμου με άλλα έθνη. 

 Με πληροφορίες από Guardian/ Bill & Melinda Gates Foundation



lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)