Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Εισαγγελέας Πεπόνης ζητά ισόβια για την υπόθεση της Energa - Hellas Power


Του Παναγιώτη Στάθη 
Έφεση υπέρ του νόμου που ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα στην καταδικαστική  απόφαση για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Γρηγόρης Πεπόνης πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης απόφασης αφού εκκρεμούν τα σκέλη που αφορούν στην επιστροφή των δεσμευμένων 103 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ή τους φορείς του.
Ο κ. Πεπόνης άσκησε  έφεση υπέρ του νόμου κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, για το σύνολο των καταδικασμένων 11 κατηγορουμένων, θεωρώντας προφανώς πως οι ποινές ήταν επιεικής για αυτούς.

Ισόβια 
Ο εισαγγελέας αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων "δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων", και αιτάται την "εξαφάνιση" της απόφασης ως προς το σκέλος των ποινών αλλά και των ελαφρυντικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σε κάποιες περιπτώσεις (αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό) θα επιβληθεί ισόβια κάθειρξη. 
Ο εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί λανθασμένη την απόφαση και κατά το σκέλος που αφορά την καταδίκη του Βασίλη Μηλιώνη, μόνο για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστηρίου είχαν αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, στην πλειονότητα των κατηγορούμενων με αποτέλεσμα να "σπάσουν" τα ισόβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)