Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ την ώρα που σφαγιάζουν την κοινωνία! Εκατομμύρια ευρώ για άτοκα δάνεια (48 δόσεων) στους βουλευτές...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Αν νομίζατε ότι έχει αλλάξει κάτι έστω και τώρα σε σχέση με τους τριακόσιους της Βουλής, δυστυχώς κάνετε πολύ μεγάλο λάθος!
Την ώρα που ετοιμάζονται να περάσουν νέα καταστροφικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία, να πάρουν από τον Έλληνα και το τελευταίο ευρώ που του έχει απομείνει, αν του έχει απομείνει, στην τσέπη, να του καταργήσουν τη σύνταξη και να του αυξήσουν φόρους, εισφορές και κάθε είδους επιβάρυνση, οι ίδιοι ψηφίζουν νέες προνομιακές ρυθμίσεις προς όφελός τους.
Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζετε. Ούτε εγώ, για να είναι απολύτως ειλικρινής, το πίστευα μέχρι τη στιγμή που βρήκα την επίσημη απόφαση και την οποία μοιράζομαι μαζί σας…

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Πριν από μόλις λίγες ημέρες, εντελώς μουλωχτά η Ολομέλεια της Βουλής –δηλαδή και οι 300 όλων των κομμάτων, αφού δεν είδαμε να καταγράφεται πουθενά καμία ένσταση ή διαφωνία- αποφάσισε να τροποποιήσει το καθεστώς λειτουργίας του λεγόμενου «Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών» που υπάρχει από το 1990. Το επιχείρημα που προβλήθηκε ήταν «η ανάγκη περαιτέρω εξορθολογισμού του πλαισίου χορήγησης και είσπραξης των δανείων που χορηγεί…»



Όπως αντιλαμβάνεστε αυτός ο Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας είναι στην πράξη ένας ειδικός λογαριασμός της Βουλής από τον οποίο παίρνουν δάνεια τα μέλη της ως κλειστή συντεχνία.
Με τη νέα απόφαση, που έχει ημερομηνία 14 Απριλίου 2016 και δημοσιεύεται με υπογραφή του Νίκου Βούτση, τι προβλέπεται;

Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές μπορούν να πάρουν άτοκο δάνειο μέχρι 15.000 ευρώ. Δηλαδή για τους 300 συν τους 21 της Ευρωβουλής υπάρχουν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή 4.815.000 ευρώ, σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ!
Οι πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές μπορούν να πάρουν μέχρι 7.500 ευρώ ο καθένας. Κι επειδή εδώ μιλάμε για μερικές χιλιάδες πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών που παριστάνουν πια τους πολιτευτές, ο λογαριασμός ανεβαίνει κατά πολύ. Υπάρχει άλλωστε και Σωματείο των τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Ελλάδος με έδρα την Αθήνα και επωνυμία "ΕΝΩΣΙΣ τέως ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ" και πρόεδρο τον άνθρωπο του Μητσοτάκη, τον Κώστα Πυλαρινό. Αν επομένως μόνο για τους 321, είναι πέντε τα εκατομμύρια, το σύνολο θα φτάνει μερικές δεκάδες, εκατοντάδες, εκατομμύρια…

Προσέξτε τώρα! Όλοι αυτοί αποκτούν το δικαίωμα να εξοφλήσουν «τα βοηθήματα που έχουν τη μορφή ατόκων δανείων» (όπως προκλητικά αναφέρεται στην απόφαση) σε σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις οι οποίες είναι και αυτές άτοκες. Πώς είπατε;

Δηλαδή μπορεί ο κάθε βουλευτής και ευρωβουλευτής εκτός από τα 7-8 χιλιάρικα ή τα 25-30 χιλιάρικα που εισπράττει κάθε μήνα, να τσιμπήσει άλλες 15.000 ευρώ (ή 7.500 ευρώ ο πρώην) και να του παρακρατούνται …312 ευρώ το μήνα από αυτά που ήδη τσεπώνει; Υπάρχει καλύτερο κόλπο στις ημέρες μας; Όχι!
Μάλιστα η δυνατότητα να κάνουν αυτή τη ρύθμιση δίνεται όχι μόνο σε όσους θα πάρουν «βοηθήματα» από εδώ και πέρα αλλά και σε όσους έχουν πάρει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μεγαλεία…

Εσείς τώρα κάνετε τη σύγκριση με τι ισχύει για ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανεργία, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας, τα λουκέτα, την αδυναμία όχι μόνο να πάρει ένα μικρό δάνειο από κάθε τράπεζα αλλά και να ρυθμίσει αυτά που οφείλει. Κάνετε επίσης τη σύγκριση των άτοκων 48 δόσεων του βουλευτή και ευρωβουλευτή με τους υπέρογκους τόκους που καλείται να καταβάλει σε ο,τι χρωστάει ο κοινός θνητός, όλοι εμείς, και βγάλτε για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά σας… 


press-gr.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)