Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι “ηλεκτρονικοί φρουροί” του ΓΕΕΘΑ αποκαλύπτουν την τουρκική “μονταζιέρα” στο Αιγαίο

“Επιχείρηση…photo-shop”! Οι “χάκερς” του Πενταγώνου έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα να ενημερώνουν άμεσα το ΓΕΕΘΑ για τις φωτογραφίες που κατακλύζουν το τουρκικό -και στη συνέχεια το ελληνικό- διαδίκτυο και απεικονίζουν τουρκικά σκάφη και φουσκωτά στα Ίμια! Οι περισσότερες απ΄ αυτές τις φωτογραφίες έχουν αποδειχτεί είτε ψευδείς ,είτε πολύ παλιές. Η Τουρκία διεξάγει εδώ και εβδομάδες “ψυχολογικές επιχειρήσεις” στο Αιγαίο με προφανή στόχο να παρασύρει την Ελλάδα σε μια ελληνοτουρκική κρίση.

Το καθεστώς Ερντογάν τροφοδοτεί καθημερινά πλέον τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο με φωτογραφίες και βίντεο που μεταδίδουν “εικόνα πολέμου” γύρω από τα Ίμια! Οι υποτιθέμενες “ναυμαχίες” καταλήγουν πάντα σε “υπερήφανε νίκες” των τουρκικών ακταιωρών που τρέπουν σε…φυγή τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος! 

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαρκώς εικόνα σε “ζωντανή σύνδεση” από τα Ίμια,ωστόσο ζητά πάντα από το τμήμα Ηλεκτρονικού Πολέμου να γίνεται ανάλυση των φωτογραφιών που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ και οι τουρκικές ιστοσελίδες. Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Τούρκοι και στο επίπεδο των “ψυχολογικών επιχειρήσεων” οι οποίες σ΄ αυτή τη φάση των ελληνοτουρκικών έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

Η δουλειά που γίνεται από το τμήμα Ηλεκτρονικού Πολέμου απαντά με αποδείξεις στην…μονταζιέρα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ένας από τους “χάκερ” που ασχολούνται με την ανάλυση των φωτογραφιών και των βίντεο που διαρρέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, εξηγεί πως φαίνεται η “κακή δουλειά” των Τούρκων στο…μοντάζ. Αναλύοντας τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδειχνε τουρκική ακταιωρό να ΄χει σχεδόν… “δέσει” στα Ίμια, υποστηρίζει:

“Από τη  πρώτη ανάλυση αναφορικά με την αυθενικότητα του επίμαχου video, είναι φανερή η δυσαναλογία του μεγέθους της τουρκικής SG σε σύγκριση με την μία νησίδα Ίμια, την οποία και “προσεγγίζει”, κατ΄αυτούς πάντα. Επίσης η παρουσία πλοίων του ΛΣ στην εγγύς θαλάσσια περιοχή κάνει φανερή τη δυσαναλογία του μεγέθους της τουρκικής SG σε σύγκριση με την μία νησίδα Ίμια, την οποία και “προσεγγίζει”, κατ΄αυτούς πάντα. Επίσης το “θολό του τοπίου” κατά την φάση της υποτιθέμενης προσέγγισης είναι στοιχείο που χρήζει διερεύνησης. Η ίσαλος γραμμή της SG δεν παρουσιάζει τον κυμματισμό της θαλάσσιας περιοχής εκέινη την χρονική στιγμή. Όλα τα αναλύουμε και τα συγκρίνουμε σε αντιπαράθεση φωτό υλικού (δορυφορικών ή/και εναέριων λήψεων) των νησιών Ίμια υπό γωνία ή/και με zoom”.

Σε πλήρη αντίθεση με το τουρκικό …photo-shop είναι η πραγματική εικόνα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο. Ναι υπάρχουν προκλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις -όπως τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη- αυτές προκαλούν ανησυχία. Σε καμία περίπτωση όμως η ένταση των προκλήσεων δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες εποχές, όταν η ελληνική ΠΑ ήταν στον αέρα όλο το 24ωρο και ο Στόλος δεν “έδενε” σχεδόν ποτέ σε Ναύσταθμο! Οι αριθμοί των παραβιάσεων είναι σχεδόν …αδιάφοροι, αν και συχνά οι Τούρκοι πιλότοι επιδιώκουν εμπλοκές. Στη θάλασσα τα ναυτικά επεισόδια περιορίζονται στα ελάχιστα…αληθινά κι όχι fake που γίνονται γύρω από τα Ίμια. Τίποτα δεν αποτυπώνει το μέγεθος του εκνευρισμού που διακατέχει το καθεστώς Ερντογάν λόγω των αρνητικών δημοσκοπήσεων για το δημοσψήφισμα του Απριλίου,αλλά και των εξελίξεων στα μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία στη περιφέρειά της.
Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν είναι στα καλύτερά της κι έχει φθάσει στο σημείο να “πέσει στην αγκαλιά” των ακροδεξιών-εθνικιστών γκρίζων λύκων του Μπαχτσελί.Η Αθήνα ανησυχεί περισσότερο για την πολιτική πίεση που ασκείται στον Ερντογάν, η οποία μπορεί να τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες κινήσεις στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)