Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Μόσχα: «Για πρώτη φορά έχουμε τόσο υψηλή πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας στην σκακιέρα του Αιγαίου»

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VZ ΠΟΥ ΑΠΗΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

 της Μαρίνας Νικολάκη
Υψηλή πιθανότητα ελληνοτουρκικής σύρραξης βλέπει η η Μόσχα στο Αιγαίο. Σε άρθρο της η η ρωσική εφημερίδα VZ, η οποία απηχεί τις θ΄πεσεις του Κρεμλίνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ήταν πάντα δύσκολες αλλά αυτά την φορά βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο βρασμού και την κλιμάκωση της σύγκρουσης σε ένοπλη αντιπαράθεση.

Η Αθήνα επικαλείται πάντα το διεθνές δίκαιο και είναι βέβαιο ότι μεταξύ ενός διεθνούς δικαστηρίου (σ.σ.: Χάγη) και ενός πολέμου θα επέλεγε το πρώτο, αλλά για πρώτη φορά εμφανίζεται κουρασμένη από την διπλωματία και όπως δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «Εμείς δεν είμαστε  κατεστραμμένη Συρία, ούτε διαλυμένο Ιράκ. Αν η Τουρκία κάνει το λάθος να πιστέψει ότι η Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης είναι αποδυναμωμένη και η άμυνά της θα διαψευστεί οικτρά. Είμαστε πιο ισχυροί από πριν στην άμυνά μας και πιο αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας απ'ότι πριν την κρίση".

"H Αθήνα προχώρησε σε ιδιαίτερα έντονες δηλώσεις για πρώτη φορά κατά της Τουρκίας με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας στο Αιγαίο: "Εμείς δεν είμαστε η κατεστραμμένη Συρία, η οποία έχει καταστραφεί" τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς, υπανισσόμενος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία αν συνεχιστούν οι προκλήσεις της Αγκυρας", αναφέρει 

"Μπορεί η Ελλάδα να μιλάει για άμυνα αλλά δεν παραβλέπει τη χρήση βίας.... και παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες με τη ρητορική τους στοχεύουν αποκλειστικά στην αυτοάμυνα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι είναι πρόθυμοι να εξετάσουν τη χρήση βίας για την προστασία κατά της «τουρκικής επιθετικότητας» ιδιαίτερα αν είναι τόσο αυξημένη όσο το τελευταίο διάστημα" αναφέρει η εφημερίδα.
Μάλιστα αναφέρεται και στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο: "Οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν φτάσει στο έπακρο έχει επανειλημμένα παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο, τα τουρκικά πλοία πλέουν  τακτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, περνώντας επικίνδυνα κοντά από τα ελληνικά πλοία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ένταση. Πρόκειται για ένα παιχνίδι υπολογισμών, μια σκακιέρα που λίγο θέλει να ξεφύγει και να εξελιχθεί σε ένοπλη αντιπαράθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)