Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι άνθρωποι που έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα συνεχίζουν να μας δουλεύουν...

Σχόλιο ιστολογίου:
το ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, και απορούμε με το θράσος του Παπακωνσταντίνου , του πρώην υπουργού οικονομικών να σχολιάζει για την Παγκόσμια Τράπεζα, όταν ο ίδιος υπέγραφε τα μνημόνια του ΔΝΤ και έλεγε από τα "λεφτά υπάρχουν" - σε "Δεν υπάρχει σάλιο". 
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί η απόφαση από το ΣτΕ σε προσφυγή του ΙΝΚΑ προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη ΠΟΛ 1077.   

Γ. Παπακωνσταντίνου: Την Παγκόσμια Τράπεζα, και όχι το ΔΝΤ, χρειάζεται η Ελλάδα

Γ. Παπακωνσταντίνου: Την Παγκόσμια Τράπεζα, και όχι το ΔΝΤ, χρειάζεται η ΕλλάδαΗ οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τόσο σοβαρή που θα έπρεπε η χώρα να στραφεί στην Παγκόσμια Τράπεζα και όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια, φέρεται να υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση του London School of Economics.
Όπως μεταδίδει η Telegraph, o κ. Παπακωνσταντίνου, που διετέλεσε υπουργός επί των οικονομικών της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011, είπε πως τα οικονομικά και οι θεσμοί της Ελλάδας είναι τόσο αδύναμοι που η χώρα έχει ανάγκη μια βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.

Εκτός από τις προσπάθειες διασώσεων, η Ελλάδα δέχεται εντολές να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τον τρόπο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο, είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ. 
"Γνωρίζω πως δεν είναι πολιτικά ορθό να το λέω, όμως η Ελλάδα είναι περισσότερο περίπτωση για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το ΔΝΤ. Χρειάζεται σοβαρή στήριξη μεταρρύθμιση των θεσμών της. Όχι μόνο την task force που ήρθε να μας βοηθήσει, όχι μόνο την πολύ καλή τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά μια πολύ πιο μακροπρόθεσμη θεσμική μεταρρύθμιση για να μπορέσει να τα υλοποιήσει όλα αυτά".
Η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ιδρύθηκε προκειμένου να βοηθήσει χώρες που έβγαιναν από το χάος των παγκόσμιων πολέμων να αναπτυχθούν οικονομικά. Το ΔΝΤ, από την άλλη, μπορεί να αντιμετωπίσει πιο βραχυπρόθεσμες οικονομικές κρίσεις.
"Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβει η τρόικα το μέγεθος της αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις", σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ολοκληρώνοντας ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στον πολιτικό κυνισμό της Ελλάδας, καθώς στη χώρα εκλέγονται κόμματα με ιδεολογίες και προγράμματα αντίθετα στις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να δείξουν πως ενεργούν μόνο λόγω της πίεσης που δέχονται από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)