Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ

«Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και η Ευρώπη αποφάσισε να προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη χορηγώντας ρευστότητα, προσποιούμενη ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας ενώ ήταν ένα πρόβλημα φερεγγυότητας. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα» 
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Ανέβασα αυτό το σχόλιο, για να αποδείξω, μέσω του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Ελλάδας, αυτό που λέω συνεχώς. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. Δεν υπάρχει ούτε ένας (ακόμα και μνημονιακός) οικονομολόγος που να υποστηρίζει ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να αποπληρωθεί. Και αφού λοιπόν αυτό ισχύει, εμείς οι πολίτες γιατί συνεχίζουμε άραγε να πληρώνουμε μια μαύρη τρύπα, χωρίς αποτέλεσμα; Έχουμε καταλάβει τι κάνουμε; Ταΐζουμε το θηρίο που μας τρώει.
Μια ακόμα απόδειξη, του γεγονότος της χρεοκοπίας, είναι και η διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ (Γερμανίας). Το μεν ΔΝΤ λέει ότι το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε (το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να απομειωθεί), η δε ΕΕ συνεχίζει μαζί με την ελληνική κυβέρνηση το παραμύθι, προσποιούμενες και οι δύο, ότι τάχα η Ελλάδα καλά τα πάει και απλά θέλει κάποιες επιπλέον «μεταρρυθμίσεις». Έτσι όμως, η μπίζνα του χρέους καλά κρατεί και με τον τρόπο αυτό μπορούν και συνεχίζουν να μας παίρνουν τις περιουσίες, μέσω της κρατικής βίας ενός χρεοκοπημένου κράτους και ενός ψευτοπολιτικού συστήματος.

hassapis-peter.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)