Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο καθένας την δουλειά του κυρία Αρβελέρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑρβελέρΤην Κυριακή 19/1/2017 στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε Αλλιώς» φιλοξενήθηκε η κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ που τιμά την Ελλάδα στην Γαλλία. Η κυρία Αρβελέρ είναι διαπρέπουσα ιστορικός, μελετητής της Ελληνορωμαϊκής εποχής, την οποία παρά την ιδίαν αυτής αντίληψη εξακολουθεί να ονομάζει «Βυζαντινή» γιατί έτσι την ονόμασαν οι δυτικοί συνάδελφοι της για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν και εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε όπως ακόμη και σήμερα κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε όταν οι ίδιοι σύμμαχοι (αφεντικά) μας δανείζουν χρήματα για να τους ξεπληρώσουμε παράνομα χρέη και μας επιβάλουν νόμους που θα τους εξασφαλίσουν την είσπραξη τους εις το ακέραιο.

Η κυρία Αρβελέρ έχει ευρύ διανοητικό ορίζοντα και έκανε θαυμάσιες τοποθετήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την παρούσα κατάσταση και κυρίως την θέση της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπε παραδείγματος χάριν ότι η Ε.Ε. είναι μία σπουδαία προσπάθεια συμβίωσης των λαών της, που όμως προϋποθέτει την ύπαρξη κοινών αξιών οι οποίες πρέπει να αποτελούν τρόπο ζωής και θα εξασφαλίζουν την ομαλή συμβίωση όλων.


Είναι προφανές ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα επιβραβεύονται οι πράξεις που έχουν στόχο το κοινό καλό και όχι το καλό ενός μεμονωμένου ή ομάδος των

λαών της Ε.Ε. Ερωτηθείσα για την γνώμη της αναφορικά με τον γερμανικό λαό και ιδιαιτέρως για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σόϊμπλε απάντησε ότι: Όσο μεν αφορά τους Γερμανούς δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στην ίδια κατηγορία διότι υπάρχουν καλοί και κακοί Γερμανοί όπως υπάρχουν καλοί και κακοί Έλληνες ή Γάλλοι, πράγμα που αποτελεί μία πανανθρώπινη αλήθεια. Για τον κύριο Σόϊμπλε είπε απλά ότι ο άνθρωπος κάνει σωστά την δουλειά του, υπονοώντας ότι και εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά την δική μας, πράγμα που μόνο υπό ορισμένες συνθήκες μας βρίσκει σύμφωνους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, για κάτι τέτοιες τοποθετήσεις της έχει γίνει στόχος της Χρυσής Αυγής και ανέφερε επίσης το γεγονός ότι η ονομαζόμενη Μακεδονική Δυναστεία Αυτοκρατόρων είχε Αρμένικη καταγωγή, πράγμα που ένας ιστορικός δεν μπορεί να το πει χωρίς να παρεξηγηθεί από φανατικούς εθνικιστές.

Εδώ χωρίς να έχω σχέση με την Χρυσή Αυγή ή να ψάχνω για αφορμές επειδή η κυρά Αρβελέρ θεωρεί τον εαυτό της Βυζαντινολόγο, πράγμα που αλλοιώνει την ιστορική αλήθεια της εξέλιξης του ελληνισμού αφού οι δωδεκαθεϊστές Μεγαρείς, υπό τον Βύζαντα και μετά από υπόδειξη του μαντείου ίδρυσαν την αποικία τους στον Βόσπορο, δεν έχουν καμία σχέση με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην οποία υποτάχθηκαν όχι μόνο αυτοί αλλά και ολόκληρος ο ελληνισμός, θέλω να πω ότι η μισή αλήθεια αποτελεί ψεύδος.


Το γεγονός ότι ο κύριος Σόϊμπλε κάνει καλά την δουλειά και θα έπρεπε και εμείς να κάνουμε σωστά την δική μας δείχνει αφενός ότι, οι σχέσεις των κρατών στην σημερινή Ε.Ε. είναι ανταγωνιστικές, όπως είναι οι σχέσεις επιβίωσης στην άλογη φύση, και αφετέρου ότι, η αντίληψη (κόμπλεξ) που αρχικά είχαν οι Έλληνες, ότι συμμετέχοντας στην τεχνολογικά και οικονομικά αναπτυγμένη Ε.Ε. θα ικανοποιούσαν τόσο το κόμπλεξ τους να ανέβαιναν τάχα πολιτιστικά όσο και να απολαύσουν μία οικονομική ευμάρεια πέραν από αυτή που τους παρείχε η ψωροκώσταινα, δεν ήταν παρά ένα όνειρο απατηλό.


Η Ε.Ε. δεν είναι αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν οι διαπρέποντες στην Εσπερία συμπατριώτες μας και η δουλειά των αρχόντων μας δεν είναι να γίνουν καλοί παίχτες σε μία σκακιέρα διεθνούς ανταγωνισμού όπου επικρατούν ο νόμος του ισχυροτέρου, η υποκρισία και η διαφθορά, διότι αυτά δεν αποτελούν τις αξίες πάνω στις οποίες ψευδώς ισχυρίζονται ότι είναι δομημένη ή τάχα προσπαθούν να δομήσουν την Ευρώπη. Η υποκρισία της Ε.Ε. φάνηκε για άλλη μια φορά στις ασυναρτησίες κατά την χθεσινή (20/2/2017) συνέντευξη τύπου των τριών εκπροσώπων του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ (Eurogroup) που κάθε ελληνικό κόμμα θα προσπαθεί για καιρό να ερμηνεύσει σύμφωνα με την δική του αντίληψη της υποτέλειας που εξυπηρετεί.


Δυστυχώς για το έθνος μας στηρίξαμε τις ελπίδες μας πάνω σε αυτή την βαρβαρότητα και χάσαμε πρώτα την πίστη μας στο Θεό και μετά την πίστη στον ίδιο το εαυτό μας , ξεπουλήσαμε την πατρίδα μας, πιστέψαμε σε ψεύτες πολιτικούς άρχοντες και όπως είπε μία απλή ελληνίδα τους ανεβάσαμε τόσο ψηλά που τώρα δεν φτάνουμε να τους φτύσουμε.

Ηλίας Σταμπολιάδης
ΠΗΓΗ :INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)