Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Στην Ελλάδα από 17/2/2017 τα RFID CHIP. Η αρχή θα γίνει από τους αλλοδαπούς...


Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το newsbeast οι ηλεκτρονικές κάρτες με τα βιομετρικά τους δεδομένα θα αρχίσουν να αποκτούν μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να καταπολεμηθεί η πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων αλλά και να υπάρξει συνολική εικόνα για το «χάρτη» των πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα.

Εγκύκλιος του υπουργείου που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 αναφέρει ότι «από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου αλλάζει η μορφή έκδοσης των αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών. Οι άδειες δεν θα εκδίδονται πλέον με τη μορφή της αυτοκόλλητης ετικέτας που επικολλάται στο διαβατήριο (βινιέτα) αλλά με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου, το οποίο έχει τη μορφή της ηλεκτρονικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτοποίησης του αλλοδαπού, τα απαιτούμενα βιομετρικά δεδομένα (ψηφιακή φωτογραφία προσώπου και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα), καθώς και ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip), ως μέσο αποθήκευσης των δεδομένων αυτών».
Στη χώρα μας το μέτρο αφορά σε 580.161 μετανάστες που ζουν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, νόμιμα στη χώρα με άδειες διαμονής.


Οι ηλεκτρονικές κάρτες θα είναι έγγραφα υψηλής ποιότητας και υψίστης ασφαλείας που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν, ενώ θα περιλαμβάνουν τσιπάκι όπου θα καταχωρίζονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα. Τη διαδικασία της παραλαβής των αιτήσεων για έκδοση κάρτας, όπως και την επίδοσή τους, θα αναλάβουν οι υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Η ηλεκτρονική κάρτα θα εκτυπώνεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Το κόστος εκτύπωσης ανέρχεται στα 16 ευρώ ανά κάρτα και, όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο, θα καταβάλλεται από τους αιτούντες. Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι όσοι μετανάστες έχουν την παλιά άδεια διαμονής δεν απαιτείται να την αντικαταστήσουν μέχρι τη λήξη της.

Φυσικά καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα... Αφού ήδη προμηθεύονται οι μετανάστες δεν αργεί και η σειρά μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)