Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Έβγαλαν από την ρότα τους την Τουρκία για λόγους ασφαλείας
210220171231288356654_2
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρων Royal Caribbean, για λόγους ασφαλείας έβγαλε από την ρότα της το Κουσάντασι του νομού Αϊδινίου.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ως λόγος για την ακύρωση των 42 δρομολογίων της ¨η ασφάλεια και το παρόν ασαφές περιβάλλον στην Τουρκία¨.

Μετά από τις τρεις εταιρίες που περιλαμβάνονται στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο του κόσμου Carnival Corporation και η εταιρία Royal Caribbean ακύρωσε όλα τα δρομολόγια της που περιλάμβαναν το Κουσάντασι στην καλοκαιρινή περίοδο του 2017.  Η εταιρία περιλαμβάνει τεράστια κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν από 2.500 έως 3.500 επιβάτες (μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο του κόσμου το Harmony of the Seas), ενώ η απόφαση της ανακοινώθηκε σε ατζέντηδες και πελάτες της.
………………
ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ, ΜΥΚΟΝΟΣ,ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣ
Η Royal Caribbean αναφέρει πως πήρε μια τέτοια απόφαση λόγω των απρόβλεπτων γεγονότων που συμβαίνουν στην Τουρκία και ανακοίνωσε πως μετά από το βγάλσιμο της Τουρκίας από το πρόγραμμα,  τα 6 πλοία αντί για το Κουσάντασι θα κάνουν στάσεις σε Μύκονο, Ρόδο, Κρήτη και Μαυροβούνιο. Η εταιρία στην απόφαση της αναφέρει πως ¨Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων μας στηρίζεται πάντα στο θέμα της ασφάλειας των μουσαφίρηδων μας. Η Royal Caribbean İnternational θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Τουρκία και θα είμαστε ευτυχείς όταν θα επιστρέψουμε σε αυτό το λιμάνι¨.
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Πέρσι μετά από την κατάρριψη του ρωσικού  αεροσκάφους και τις μετέπειτα τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις η αιμορραγία που άρχισε στον τουρκικό τουρισμό, κορυφώθηκε με τις ακυρώσεις στις κρουαζιέρες. Έτσι ενώ το 2015 το λιμάνι του Κουσάντασι φιλοξένησε  446 κρουαζιερόπλοια, το νούμερο αυτό έπεσε στα 256. Φέτος λοιπόν ενώ αναμενόταν επισκέψεις από 162 πλοία, το ότι τα 42 της Royal Carribean ακυρώθηκαν προκάλεσε μεγάλο σοκ. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη μείωση στον αριθμό των επισκεπτών της αρχαίας πόλη της Εφέσου στο Σέλτσουκ του νομού Σμύρνης αλλά και σε άλλα ιστορικά μέρη. Αναφέρεται επίσης πως μεγάλο τμήμα των πλοίων που δεν έχουν ενημερώσει  για ακυρώσεις είναι πλοία 200-500 επιβατών με ελληνική σημαία.
http://www.dha.com.tr/guvenlik-gerekcesiyle-turkiyeyi-rotasindan-cikartti_1461161.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)