Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτικό πλαφόν στα επιθέματα από 15 Ιουλίου! Νέο σύστημα παρακολούθησης με ΦΩΤΟ


Υπάρχει και ποιο διεστραμμένο στην Ελλάς του 2017. Ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δικαιολογήσει επιθέματα κατακλίσεων υποχρεώνει τους ιατρούς να τραβούν το έλκος φωτογραφία και να το στέλνουν στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δικαιολογηθούν τα επιθέματα. Να έχεις τον άνθρωπο σου άρρωστο, κατάκοιτο, να έχεις τον πόνο σου και να του τραβάνε φωτογραφία το έλκος στον γλουτό προκειμένου το ταμείο να αποζημιώσει τα επιθέματα. Πως σας φαίνεται !! Αξιοπρεπέστατο , ε !

 Σχόλιο φίλου αναγνώστη



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ακόμη και από ψηφιακές φωτογραφίες θα παρακολουθεί από τα μέσα του μήνα και μετά ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς που θα συνταγογραφούν επιθέματα για κατακλίσεις σε ασθενείς τους.
Ειδικότερα με βάση απόφαση του ΕΟΠΥΥ, μπαίνει πλαφόν στην μέχρι σήμερα αλόγιστη συνταγογράφηση επιθεμάτων τα οποία μέχρι σήμερα χορηγούσαν σχεδόν όλες οι ειδικότητες των γιατρών.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά μπαίνει καταρχάς «κόφτης» στον αριθμό των ειδικοτήτων των γιατρών που θα μπορούν να χορηγούν τα επιθέματα και πλέον οι ειδικότητες γίνονται συγκεκριμένες, με τη συμβολή και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Μεταξύ αυτών οι γενικοί χειρουργοί, οι αγγειοχειρουργοί κ.λ.π. θα μπορούν να δίνουν στους ασθενείς τους επιθέματα.
Πληροφορίες του Healthreport.gr αναφέρουν πως το καμπανάκι χτύπησε στον ΕΟΠΥΥ πριν από λίγο καιρό και αποφασίστηκε να μπει πλαφόν στα επιθέματα, όταν συγγενής πρώτου βαθμού μεγαλοστελέχους του ΕΟΠΥΥ έλαβε συνταγή για επιθέματα από γιατρό χωρίς να τα χρειάζεται.

Επιθέματα με …Big brother
Το εντυπωσιακό είναι πάντως πως κάθε γιατρός που θα χορηγεί πλέον επιθέματα θα πρέπει να ενσωματώνει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και μια ψηφιακή φωτογραφία
την οποία θα μπορεί να «τραβά» και με το κινητό του, προκειμένου να δείχνει στους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται το έλκος της κατάκλισης και πόσο σοβαρό είναι.
Με βάση και τη φωτογραφία αυτή θα κρίνεται και πόσα επιθέματα απαιτούνται για κάθε ασθενή.
Άλλωστε όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, έχουν εντοπισθεί γιατροί που ενώ έπρεπε να δώσουν ένα ή δύο επιθέματα, τελικώς εκείνοι τα συνταγογραφούσαν χωρίς όριο με συνέπεια να δίνονται επιθέματα ακόμη και αξίας 300 ευρώ το μήνα χωρίς πραγματική αιτία.

Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο τα επιθέματα κοστίζουν περί τα 10 ευρώ το τεμάχιο. Ετησίως ο ΕΟΠΥΥ δαπανά περίπου 20 εκατ. ευρώ για επιθέματα που χορηγούνται σε ασφαλισμένους του, ενώ υπολογίζεται πως με το νέο σύστημα συγκράτησης και ελέγχου της συνταγογράφησης η δαπάνη μπορεί να πέσει κάτω από το μισό.

Έρχεται πλαφόν και στο Διαβήτη
Στο μεταξύ όπως σημείωναν πηγές στο HealthReport.gr, η επόμενη κίνηση των στελεχών του ΕΟΠΥΥ είναι να μπει πλαφόν και σε άλλα αναλώσιμα υλικά που δίνονται σε ασφαλισμένους. Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν όπως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν τα αναλώσιμα για το διαβήτη που εκτιμάται ότι χρεώνουν το σύστημα ενώ θα ακολουθήσουν ουροκαθετήρες κλ.π.

healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)