Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

TEKNA ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ…..



ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
….και κάποιοι  αρχιερείς μας προβληματίζονται σφόδρα(!) μη μπορώντας να κατανοήσουν «εάν ο οικουμενισμός είναι αίρεση».
….για τους πνευματικούς αδελφούς και …..όστις θέλει!
 «Αυτό είναι το διακριτικόν γνώρισμα με το οποίον γίνονται εις όλους φανερά τα παιδιά του Θεού και τα παιδιά του διαβόλου…»(Α’Ιωανν.γ10).
«ΙΔΟΥ ΠΡΟΕΙΡΗΚΑ ΥΜΙΝ ΑΠΑΝΤΑ   ώστε να μη χωρεί δικαιολογία δια την τυχόν αποπλάνησίν σας»(Μαρκ.ιγ’23)
Ο Κύριός μας προσεύχονταν στην έρημο, δίδασκε και στις πόλεις, έπραττε (θαυματουργούσε) για να πιστοποιηθεί ,αποδειχθεί ο ΛΟΓΟΣ  ΤΟΥ. Από αυτά αδελφοί μου κάνετε εσείς ό,τι μπορείτε για να Τον μιμηθείτε. Αυτό μας έχει πει, να Τον ακολουθήσουμε σε όλα, όσο μπορούμε και Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας …ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ!!
Μην εμποδίζετε  όμως ,τους αδελφούς σας,  που εκτός της προσευχής ,ασχολούνται και με τον ΛΟΓΟΝ, εκτός και αν έχετε «εντολή άνωθεν» οπότε με συμπάθεια και επιχειρήματα νουθετήστε τους, όταν κάνουν λάθη. Πόσο μάλλον ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΕ, χωρίς λόγο και αιτία ,μόνο και μόνο επειδή επαναλαμβάνουν λόγους του Κυρίου μας και των Αγίων.
Μη ξεχνάμε πως είμαστε η συνέχεια τοις αγίοις  πατράσι με σκοπό  το «καθ’ομοίωση».
*Μας θέλει παθοκτόνους και όχι σωματοκτόνους!
*Μας θέλει με βούληση και όχι άβουλους!
*Μας θέλει να αστράφτουμε  από πνευματική σοφία και όχι σκοτισμένους.
*Μας θέλει τελικά όμοιούς Του ,γνήσια τέκνα Του για να μας κάνει συγκληρονόμους.
Δεν είμαστε τυποποιημένα, ίδια κουτάκια, βγαλμένα από μηχανή.Είμαστε ξεχωριστές προσωπικότητες αυτεξούσιες, για να βοηθάει ο ένας τον άλλον και να τον συμπληρώνει, ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
Αδελφοί μου, μας ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ να έχουμε  ΜΟΝΟ ΕΙΡΗΝΗ ,ΑΓΑΠΗ ,ΠΡΟΣΕΥΧΗ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ για τα οποία ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ! Πείτε μας παρακαλώ, για την ειρήνη της καρδιάς του Αποστόλου Πέτρου, του Αγίου Νικολάου ,πολλών Αγίων και του Κυρίου μας όταν για λόγους πίστεως και μόνο άσκησαν ΛΕΚΤΙΚΗ και ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΑ (χωρίς να υπαινίσσομαι κάτι).
Ασχοληθείτε και λίγο με τη ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ στο Κολυμπάρι της Κρήτης και μη λέτε πως γίνεται ΙΕΡΟΚΑΤΑΚΡΙΣΗ και ΣΧΙΣΜΑ, διότι ο 15ος κανόνας της Α’Β’ Συνόδου τους κατονομάζει ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ και ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  γι’ αυτό δεν τον θέλουν (τον κανόνα) γιατί τους κάνει κάρβουνο στο κάψιμο και με σαφήνεια χαρακτηρίζει ποιοι κάνουν σχίσμα και ποιοι αποτρέπουν το σχίσμα!!

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν ταράσσεται με όσα συμβαίνουν στον κόσμο τούτο, αλλά ΜΕΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ και τον ΚΑΤΕΧΕΙ ΛΥΠΗ ΜΕΓΑΛΗ όταν τον ΠΡΟΔΙΔΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ και ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ!!
Για όλα αυτά ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!! ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ!!
Δεν γνωρίζετε πως ο Κύριος μας και οι Άγιοι μας ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ και ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ χύνοντας μέχρι σταγόνας το αίμα τους;
Εμείς τώρα πιο άγιοι είμαστε από τους Αγίους μας που λέμε στους άλλους…:  «ΣΟΥΤ !ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΙΣΜΑ!!!»;
Καλό θα είναι να μάθουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ΣΧΙΣΜΑ και ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!!!
ΠΟΝΗΡΟΙ-ΠΟΝΗΡΟΙ….ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ  ΤΜΗΜΑΤΑ του ΛΟΓΟΥ και ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΟΓΟ για να περάσετε τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!! Δεν αντιλαμβάνεστε τα σημεία των καιρών; Δεν βλέπετε πως ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ οι «ΕΚΛΕΚΤΟΙ» θέλοντας να ενωθούν με τους αιρετικούς και κατόπιν με όλες τις θρησκείες  που έχουν αρχηγό τον αντι-Χριστο, απορρίπτοντας έτσι  ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ,ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ και ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ  της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
Δεν τους βλέπετε ;Δεν σας συγκινούν αυτά;
Είστε μαζί τους; Τουλάχιστον  ΓΙΝΕΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΟΜΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΟ!
Δεν έχετε ακούσει ότι όσοι δείξουν ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ και ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΣΟΥΝ στον ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ και ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΘ’ΟΛΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ,ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΧΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ;
Δεν γνωρίζετε πως αυτοί που βρίσκονται μέσα στους ναούς του Χριστού, τρώγοντας το σώμα Του και πίνοντας το αίμα Του, εάν συμπορευτούν με ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ  τότε ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και θα είναι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ;
ΑΓΑΠΗ είναι να ΘΥΣΙΑΖΕΣΑΙ για το φίλο σου και να ΣΚΕΠΑΖΕΙΣ τα ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, όσο μεγάλα και αν είναι αυτά και όχι να ΔΙΩΚΕΙΣ και να ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙΣ τον αδελφό σου επειδή  ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ !
ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΩΚΕΙΣ;
*ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ;
*ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ;
*ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ;
 μήπως ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ;
«Εἰ ὁ κόσμος ὑμᾶς μισεῖ, γινώσκετε ὅτι ἐμὲ πρῶτον ὑμῶν μεμίσηκεν.»(Ιωανν.ιε΄,18)
«ἀλλὰ ταῦτα πάντα ποιήσουσιν ὑμῖν διὰ τὸ ὄνομά μου, ὅτι οὐκ οἴδασι τὸν πέμψαντά με.»(Ιωανν.ιε’21)
«εἰ ἐκ τοῦ κόσμου ἦτε, ὁ κόσμος ἂν τὸ ἴδιον ἐφίλει· ὅτι δὲ ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ ἐστέ, ἀλλ' ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς ἐκ τοῦ κόσμου, διὰ τοῦτο μισεῖ ὑμᾶς ὁ κόσμος.»(Ιωανν.ιε’19)
Για τα ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ, όμως ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ,έχουμε ΟΛΟΙ , ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  και  ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ  και  ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!
Προσέξτε να μην σας παρασύρουν ,αδελφοί μου! Ποτέ ο πονηρός και τα τέκνα του (συνεργάτες του) δεν μιλάνε ευθέως και ξεκάθαρα.
*Στους εκτός εκκλησίας προτάσσουν την καλή ζωή και την κοσμική χαρά. Γίνονται ,δε, πιστευτοί διότι «ο κόσμος εκ του κόσμου, εμπνέεται και τους ακολουθεί.»
*Στους πιστούς Χριστιανούς χρησιμοποιούν  χωρία των γραφών-αποσπάσματα που έχουν άλλα νοήματα όταν απομονωθούν και παρασύρουν όσους  δεν έχουν εγκολπωθεί τον Λόγον. Τους πείθουν πως όλα πάνε καλά και τους μυούν στη σωματική απάθεια και ως «εκλεκτούς»  πια, τους βάζουν να «τιρβάζουν περί πολλά».
*Τα τέκνα του Θεού όμως τους αναγνωρίζουν ,διότι σε τελική ανάλυση πασιφανώς προδίδονται οι προθέσεις τους, αφού προσβάλλουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ με τις αιρέσεις. Δεν σας το λένε όμως ευθέως ,σας το κρύβουν ύπουλα, έως ότου φτάσουν εκεί που αυτοί νομίζουν ότι είναι αρκετό  για να εξουσιάσουν και να αρχίσουν τις ΔΙΩΞΕΙΣ!
«Το ίδιον και εκείνος που δεν αγαπά τον αδελφό του χριστιανόν, δεν είναι παιδί του Θεού» (Α Ιωανν.Γ10)
Ποιανού παιδί είναι τότε αδελφοί μου;
Εκείνος που καταδιώκει τον αδελφό του, Χριστιανό Ορθόδοξο ,έχει ξεπεράσει και τον διάβολο.
Δείχνει αγάπη και συμπόνοια για αλλόθρησκους και αιρετικούς ενώ τους πνευματικούς αδελφούς με διάφορες προφάσεις τους καταδιώκει. Πείτε  εσείς… Ποιανού παιδί είναι;;
Πολλές φορές, οι δαίμονες μαθαίνουν από τους ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Ποιός θα φανταζόταν σαράντα χρόνια πριν, πως θα γίνονταν αυτά σήμερα!!( σύμφωνα συμβίωσης, αιρέσεις που τις ονόμασαν εκκλησίες, εντολές κυρίου να ανατρέπονται ,να έχουν έρθει τα πάνω-κάτω μη ξέροντας κανείς από πού να αρχίσει…..)
ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ  ΠΩΣ ΔΕ  ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ  ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΟΡΥΒΟΥΝΤΑΙ,ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ  ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ….ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!
Αδελφοί μου, αυτά που διαβάζουμε στα ιερά βιβλία δεν είναι για να περνάει η ώρα, είναι πολύ σοβαρά και έχουν γραφεί από τους Αγίους μας, κατά παραχώρηση Θεού για να σφυρηλατήσουν  την πίστη μας .Όχι για τους άθεους, όχι για τους αλλόθρησκους, αυτοί είναι ξεκάθαροι, είναι «κρύοι». Από αυτούς όμως , που θέλουν να λέγονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί και προδίδουν τον Χριστό μας  και τον σταυρώνουν πάλι και πάλι, που μετά από 2016 χρόνια ,μετά από τόσους Αγίους, τόσες διδασκαλίες, τόσα θαύματα, δεν κατάλαβαν τίποτα και θέλουν να παρασύρουν τους αδελφούς και «δεν τους αφήνουν να εισέλθουν» υπονομεύοντας την Εκκλησία του ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ  ΤΑΧΙΣΤΑ από κοντά τους και να είστε σίγουροι ότι αφού ΠΡΟΔΩΣΑΝ  ΧΡΙΣΤΟ δεν θα σεβαστούν ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΟΥΤΕ ΦΙΛΟ!
Ο Θεός αυτούς θα τους εμμέσει και μην έχετε καμία αμφιβολία  πως αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ….
Για αυτούς μίλησε το κρανίο του ειδωλολάτρη ιερέα στον αββά Μακάριο ,ότι βρίσκονται κάτω από εκείνον στην κόλαση και ποτέ δεν βλέπουν ούτε ελάχιστο φως και είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, σε αντίθεση με τους τότε ειδωλολάτρες που πατούν πάνω στα κεφάλια τους και ελάχιστα βλέπουν φως και την πλάτη των ομοίων τους ως ελάχιστη παρηγοριά, διότι έζησαν π. Χ. και  ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ!
Ο Άγιος Συμεών με σαφήνεια μας διδάσκει για το δικό μας καλό και για όποιον θέλει φυσικά, λέγοντάς μας: «…μην παραδώσεις τον εαυτόν σου σε ΑΠΕΙΡΟ ή ΕΜΠΑΘΗ ΔΑΣΚΑΛΟ, για να μη διδαχθείς αντί ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ τη ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ζωή.» (Φιλοκ. Δ’ Αγ. Συμεών νέος θεολόγος κεφ.32,σελ.18)
Ποιος διδάσκει λοιπόν τη διαβολική ζωή; Άρα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που διδάσκουν αυτή τη ζωή! Αυτοί πως ονομάζονται;
Εάν οι εμπαθείς και άπειροι διδάσκαλοι κατά τον Άγιο διδάσκουν διαβολική  ζωή ,τότε οι «έμπειροι  διδάσκαλοι» που διδάσκουν ύπαρξη και σωτηρία ψυχής μέσω 348 «εκκλησιών» αντί ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ ,ΑΛΗΘΙΝΗΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και διδάσκουν επίσης ότι: « τα μυστήρια είναι επουσιώδη και  ως εκ τούτου μη ικανά να εμποδίσουν την ένωση με την ΠΑΠΙΚΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» (Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας) ή ότι οι εντολές είναι προσωρινές και άλλα πολλά εξωφρενικά και ανήκουστα, τι είδους ζωή διδάσκουν όλοι αυτοί;                                Διαβολική ή κάτι απείρως χειρότερο;;
Τις θεωρίες τους -διδασκαλίες τους αυτές, τις δίνουν και γραπτώς! Ευχής έργον που ο γραπτός λόγος διασώζεται, γιατί ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ και ΚΡΙΝΕΤΑΙ (περί πίστεως θεμάτων) και ΟΥΔΕΙΣ δύναται  να αμφισβητήσει τα αναγραφόμενα.
Εσείς πάλι, βαθυστόχαστοι  προβληματίζεσθε σφόδρα  για ομιλίες  των ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ή κάποιων  καλογέρων που ορθοτομούν  τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και μένετε εντελώς αδιάφοροι στις θεωρίες  Ζηζιούλα, Βαρθολομαίου και άλλων…οι οποίοι με αναίδεια ανατρέπουν τη θεία διδασκαλία,τους κανόνες της εκκλησίας μας και θεωρούν ξεπερασμένα τα συγγράμματα των Αγίων.
Όσο για τις παραδόσεις ….!Μέρος αυτών, προ πολλού απώλεσαν λόγω «βάρους»!«Αυτό είπε στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη το δαιμόνιο  κατά την ελευθέρωση της ψυχής ,πως κατάφερε να κάνει στους ρασοφόρους (ευτυχώς όχι σε όλους)!
Η αλλοίωση δεν έρχεται ξαφνικά και όλη μαζί, δεν είναι αφελής ο διάβολος, έχει τέχνη και υπομονή μέχρι και σαράντα χρόνια περιμένει αρκεί να «ρίξει» έναν ασκητή. Εμείς προβληματιζόμαστε : μα είναι τόσο «γλυκείς», τα λένε τόσο ωραία, είναι δυνατόν να σφάλλουν οι αρχιερείς;  Κρίνουμε φαινομενικά, εξωτερικά, λαμβάνοντας υπ’όψιν την σωματική απάθεια για την οποίαν ο Άγιος λέει : « ότι μάλλον δεν ωφελεί (η σωματική απάθεια) ,ενώ η ψυχική απάθεια αγιάζει και το σώμα».
Όλα αυτά λόγω άγνοιας… Πως την καλλιεργούν;   Ακούσατε να σας λένε να ερευνάτε  «τα παλαιά και ιδιαίτερα τα καινούργια νομίσματα» και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε όπως  μας διδάσκει ο ΠΑΤΕΡΑΣ μας ως  «καλοί οικοκυραίοι» ;
Το μόνο που λένε είναι ΥΠΑΚΟΗ και  πως ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ  ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ!!
Βεβαίως και υπάρχουν ΑΞΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ και μάλιστα ΠΟΛΛΟΙ ,ακούγονται όμως ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ  ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ .
Λες  και τα εκκλησιαστικά  τρέχοντα λυπηρά γεγονότα  τα δημιούργησαν οι πόρνες ,οι κλέφτες ή οι ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!
Τον γλυκύτατο Ιησού μας δεν Τον σταύρωσαν οι προαναφερόμενοι….ψάξτε να βρείτε ποιοι Τον σταύρωσαν διότι φαίνεται πως δυσκολεύεστε…..
Ας μην επαναληφθεί η σταύρωση και ας είμαστε οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ «ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»         « ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ»!
Ποντάρουν οι ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ στην άγνοια του ποιμνίου γι’αυτό και το επηρεάζουν λέγοντάς του : «εσείς …ΥΠΑΚΟΗ και την ΕΥΘΥΝΗ την έχει ο ποιμένας».  Και όσοι εκ του ποιμνίου είναι  ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΙ το δέχονται, χωρίς να σκεφτούν ότι ΑΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΘΕΙ ΘΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ!!
Τόση αξία έχει για εσάς Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ;;
Ο Άγιος Συμεών παρακάτω μας λέγει: «Να ικετεύεις το Θεό με ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ και ΔΑΚΡΥΑ να σου στείλει ΟΔΗΓΟ ΑΠΑΘΗ και ΑΓΙΟ. Αλλά και εσύ ο ίδιος να μελετάς τις θείες γραφές και μάλιστα τα πρακτικά συγγράμματα των Αγίων Πατέρων, για να  αντιπαραβάλλεις σε αυτά τη διδασκαλία και τις πράξεις του δασκάλου και γέροντά σου, βλέποντάς τες όπως σε καθρέφτη και εξετάζοντάς τες. Και όσα είναι σύμφωνα με τις γραφές να τα ΕΓΚΟΛΠΩΝΕΣΑΙ και να τα ΚΡΑΤΕΙΣ  ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ, τα ΝΩΘΑ όμως και ΞΕΝΑ να τα ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ και να τα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ, για να μην ΠΛΑΝΗΘΕΙΣ. Γιατί να ξέρεις, ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΑΝΟΙ και ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ».  (Φιλοκ.Δ’ Άγιος Συμεών νέος θεολόγος,κεφ.33-σελ.18)
Μιλούσε ο Άγιος για τότε το 1000μ.Χ. Φανταστείτε τώρα τι θα μας έλεγε!
Τι άλλο να μας πουν οι Άγιοι έχουν όλα χιλιοειπωθεί .
Η σωτηρία της ψυχής είναι προσωπική μας υπόθεση και βοηθιέται από ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ. Δεν είναι αποκλειστική υπόθεση του πνευματικού μας διότι τότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ. Εάν εμείς δεν θέλουμε δεν μπορούμε να βοηθηθούμε. Γι’αυτό ο Άγιος στην αρχή λέγει:  32 «ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΕΙΡΟ Ή ΕΜΠΑΘΗ ΔΑΣΚΑΛΟ…»
Λέγοντας να απαρνηθείς τον κόσμο ,εννοεί τις αμαρτίες του κόσμου ,το κοσμικό φρόνημα. Εκεί είναι  όλο το μυστικό που πολλοί το αποφεύγουν. Σκεφτείτε ,εσείς το γιατί…
 *Από όλους, τρεις πήρε, τους ΒΟΑΝΕΡΓΕΙΣ στο όρος και μεταμορφώθηκε, δεν σημαίνει πως τους άλλους δεν τους αγαπούσε ή πως τους θεωρούσε υποδεέστερους.
*Από τους Αγίους ο Νικόλαος ΡΑΠΙΣΕ  ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ..Δεν σημαίνει όμως ότι ο Άγιος ήταν τραμπούκος.
*Από τους έντεκα –«δώδεκα» ένας έκοψε το αυτί του Μάλχου… Δεν  σημαίνει ότι  ήταν μαχαιροβγάλτης ,αιμοβόρος, βάρβαρος ή εγκληματίας.
Σε αυτόν στερεώθηκε η εκκλησία του Χριστού και χαρακτηρίζεται Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, παρόλο του ότι έπεσε στη μεγαλύτερη προδοσία.
Πως θα αντιμετωπίζατε εσείς ,αδελφοί μου ,αυτό το γεγονός αν ήσασταν εκεί; Πόσα θα λέγατε στον Πέτρο; Που θα τον κατατάσσατε, που με τόση ΑΝΕΣΗ και ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΘΕ για τόσο σοβαρά πνευματικά θέματα  ,κρίνοντας τους αδελφούς που αγωνίζονται  μιλώντας;
«Ο Κύριος όμως, που ερευνά νεφρούς και καρδίας και μάλιστα τα εσωτερικά απόκρυφα βάθη, γνωρίζει τις προθέσεις μας και δίνει στον καθένα μας …ανάλογα». «Και δίκαιον εστί».
Ακόμα και ο ίδιος ο Κύριος  ετοίμασε φραγέλλιον …Δεν σημαίνει ότι ο ΖΗΛΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΩΡΟΣ, διότι  «εμνήσθησαν δε οι μαθηταί  αυτού ότι γεγραμμένον εστίν, Ο ΖΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑΦΑΓΕΤΑΙ ΜΕ.»
Στον πνευματικό αγώνα ,θα γίνουν και λάθη τα οποία πρέπει να διορθώνουμε. Όταν ο αδελφός μας «πέφτει» ,πρέπει να τον βοηθάμε να σηκωθεί και όχι να του ανοίγουμε λάκκο σπρώχνοντάς τον μέσα. Οι πτώσεις μας είναι μαθήματα διάγνωσης των παγίδων του διαβόλου. Η απροσεξία μας και η ολιγοπιστία μας είναι οι αιτίες πτώσεις. Λέγει ο Άγιος: «Όποιος κάνει το δικό του θέλημα ,θα πέσει στην οίηση και σαν επακολούθημα στην πλάνη.» Και σταματά εκεί.
Άλλος Άγιος λέγει: «Η πλάνη αν πολυκαιρίσει θα μας οδηγήσει στην αίρεση».
Μετά, η απώλεια της ψυχής ,αν δεν επανέλθει  είναι δεδομένη. Με ακρίβεια μας διδάσκει ο ΛΟΓΟΣ ότι: «Το αμαρτάνειν ανθρώπινον, το επιμένειν  σατανικόν, το επιστρέφειν εκ του ολισθήματος έργον θεάρεστον  και θεοσεβές».
Ο Άγιος της αγάπης Ιωάννης δεν θα είχε κανέναν λόγο να μας ομιλεί για ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ  και να μας «ΦΟΒΙΖΕΙ» αν δεν ήταν αναγκαίο. Ήξερε όμως πολύ καλά, ως Άγιος  όταν έλεγε ότι : «Εκείνος που επιμένει εις την αμαρτία κατάγεται από τον διάβολον και έχει σχέσιν και στενήν γνωριμίαν με τον διάβολον…». ( Α’Ιωανν.Γ΄8)
Εσείς θέλετε να κάνετε παρέα με κάποιον που επιμένει στην αμαρτία; Εν ολίγοις θέλετε να κάνετε παρέα με τον διάβολο;
Δική σας είναι η απόφαση, κανένας δεν θα σας εμποδίσει διότι : «Κανενός η θέλησις  και η ελευθερία δεν βιάζεται ,ας κάμει ο καθένας ό,τι του αρέσει…»(Αποκ.Ιωανν.ΚΒ’11)
Απορίας άξιον είναι τώρα πως πολλοί ούτε που αναφέρουν τη λέξη αίρεση. Για δείτε αδελφοί μου με τι θράσος ,ευκολία ,τέχνη λόγου και διαβολική διπλωματία «παίζουν» με τις λέξεις με σκοπό να καθιερώσουν τις αιρέσεις…ως  «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.»
Αδιαφορούν με τη νέα σταύρωση του Ιησού στο Κολυμπάρι Κρήτης και ούτε λόγο κάνουν για αυτό αλλά ασχολούνται και κρίνουν το πώς μιλάει ο αδελφός για να τον κατονομάσουν ΥΠΕΡΖΗΛΩΤΗ ή ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΔΟΞΟ (νέα λέξη)  ή ότι  ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ !!
«Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον». Ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να τους φορτώσουν τα δικά τους λάθη, λέγοντάς  τους ότι ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑ!
ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ,ΑΠΟΣΧΙΖΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΜΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ.
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
*Για τους ξεκάθαρους κανόνες (ΠΗΔΑΛΙΟ) της εκκλησίας μας ΚΩΦΑΙΥΟΥΝ.
*Για τις κατά καιρούς οικουμενικές συνόδους κάνουν ότι δεν τις ξέρουν.
*Για τον ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ….ε!!…ΑΥΤΟΝ τον έχουν αποκλειστικότητα μόνο οι «ΕΚΛΕΚΤΟΙ.»
Αλήθεια ποιοι είναι οι ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ στους οποίους οι ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ συχνά αναφέρονται;;
Είναι αυτοί οι «πλανεμένοι» μοναχοί ή οι «σούπερ» ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ που φωνάζουν; Αυτοί είναι οι ψευδ-επίσκοποι και ψευδο-διδάσκαλοι;
Ή μήπως αυτοί που ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ : «ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ» (βλ.επισκ. Ζηζιούλας).
 Σχετική εικόνα

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ζηζιούλας
Αυτοί αποφασίζουν και υπογράφουν  για εμάς χωρίς την έγκρισή μας.
Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὑπογράφει Κοινὴ Δήλωση μὲ τὸν Ἀρχιραββίνο τοῦ Ἰσραὴλ κ. YonaMetzger (Κύπρος 6 Δεκεμβρίου 2011). Στὴν Δήλωση ἀναφέρεται: «...ἡ Ἐκκλησία τῆς Κύπρου καὶ ὁ Κυπριακὸς λαὸςδὲν συμμετεῖχε ποτὲ στὴ συστηματικὴ ἀπόρριψη τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ, σὲ κατηγορίες γιὰ συλλογικὴ ἐνοχὴ γιὰ θεοκτο­νία καὶ προβαίνουμε στὴν ἀποκήρυξη παρόμοιων ἐνεργειῶν ποὺ εἶναι ἀσύμβατες μὲ τὴ διδασκαλία τῶν Γραφῶν .Ἐξ ἄλλου, θὰ πρέπει νὰ σημειώσουμε περαιτέρω ὅτι ὁ λαὸς τοῦ Ἰσραὴλ ποτὲ δὲν προέβη σὲ ἐχθρικὲς ἐνέργειεςἐναντίον τοῦ Κυπριακοῦ λαοῦ, ἀλλὰ ἐπεδείκνυε συνεχῶς τὴ στήριξή του πρὸς αὐτόν» (http//www.churchofcyprous.org.cy/
 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράφει
Ή αυτοί που ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ : «ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ» και εξαπολύουν ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ χωρίς καν τη σύγκληση ΣΥΝΟΔΟΥ, παραβαίνοντας  όλους  τους κανόνες της εκκλησίας;

Δέχεστε αδελφοί και συνέλληνες  να αποφασίζουν αυτοί για τον Θεό που εμείς θα πιστέψουμε ,χωρίς καν να μας ρωτούν;

Αποτέλεσμα εικόνας για συμπροσευχέςΑποτέλεσμα εικόνας για συμπροσευχές
ΠΟΝΗΡΟΙ-ΠΟΝΗΡΟΙ πως αυτό-αποκαλύπτεστε όταν λέτε ότι : « ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ…….»
Εσείς οι ορθόδοξοι το δέχεσθε ; Και αν ΟΧΙ  τι κάνετε για αυτό;
Ούτε να μιλάτε θέλετε ούτε και να προβληματίζεσθε; Πάτε βόλτες και ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ;
ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ : «ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΚΛΕΠΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ;ΚΑΙ  ΚΑΤΑ ΤΗ 2Α ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ;»
Δεν σας  μιλώ για διάσπαση ή σχίσμα ή επανάσταση ,σας μιλώ για συζήτηση  τάχιστα,  πάντα μέσα στην εκκλησία, επί της ουσίας και με τις ΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ, ώστε να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  για το: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΟΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ και ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΛΑΓΟΙ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ  τους ορθοδόξους  και  ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!                                                                                                                     Το λογικό ποίμνιο  έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟ «ΠΟΙΜΑΙΝΟΥΝ».
Αποτέλεσμα εικόνας για συμπροσευχες
Ο δε  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ κλήρος σύσσωμος  να πάρει αποφάσεις  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ  « ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ».
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ!
Τελικά θέλουν να φέρουν τον ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟ; Ας διερωτηθούν όσοι πιστεύουν ότι μόνο με την προσευχή και χωρίς καμιά αντίδραση θα υπερασπιστούν την εκκλησία και θα ευαρεστήσουν τον Κύριο .Την εκκλησία Του την προστατεύει ο ίδιος ο ιδρυτής της ο Ιησούς μας και από όλους εμάς ζητά ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ και ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ για να κάνει το ίδιο και Αυτός για εμάς ενώπιον του Πατρός Του.
Δύο κυρίους δεν μπορούμε να ομολογούμε….! Είναι δύσκολο να κατανοηθεί;;
Όταν για παράδειγμα  η οικία πάρει φωτιά, τα τέκνα του εχθρού ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ και ΧΟΡΕΥΟΥΝ .




Ο ΠΑΤΕΡΑΣ επιθυμεί, παρακαλεί (δεν επιβάλλει) τα παιδιά Του να δείξουν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ προς κατάσβεση …και όχι να  «τυρβάζουν  περί πολλά..». Το σπουδαιότερο, δε, τα παιδιά που δεν θέλουν να ασχοληθούν με την κατάσβεση ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΙΛΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ  «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» στο έργο αυτό!!
«Μακάριοι οι ακούοντες τον ΛΟΓΟΝ και ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΕΣ  ΑΥΤΟΝ!»
Ούτε μετά, να απαιτούν  τα ράθυμα παιδιά την είσοδό τους στην οικία του ΠΑΤΡΟΣ….
*Γι΄ αυτό τους είπε: «Έξω και μακράν από την πόλιν σαν τα σκυλιά…»
*Αλλού τους είπε : «Δεν σας αναγνωρίζω ,μου είστε ξένοι…».
*Και  πάλι : «Δεν θα εισέλθετε όσοι λέτε Κύριε,Κύριε…».
*Αλλού τους είπε : «Όσοι δεν είναι με όλη τους την καρδιά ΕΝΩΜΕΝΟΙ μαζί ΤΟΥ…»
Μήπως θεωρείτε ότι δεν υπάρχει «φωτιά» όταν ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ομολογούν  ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ :«Ως επουσιώδη τα μυστήρια και συνεπώς μη ικανά να σταθούν εμπόδιο στην ένωση με την παπική «εκκλησία» ;»
Βλασφημούν  ξεδιάντροπα και ο χιτών δεν τους ελέγχει! Είναι αυτοί  ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ;
Η ανεκτικότητά μας έκανε ανεξέλεγκτο το θράσος τους… Δικαίως , είπε κάποιος: «Για το δικό τους το καλό, πιάστε τους και δέστε τους ..»
Αδελφοί μου ,εσάς σας ενδιαφέρουν αυτά που συμβαίνουν στην οικία του ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΣ; Εάν ΝΑΙ ,πάρτε θέση ΥΠΕΡ  ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ και ΟΧΙ  ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.  Εάν δεν σας ενδιαφέρουν  …. τότε ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ,ούτε όμως απαιτήσεις ΣΩΤΗΡΙΑΣ να έχετε εάν θέλετε να ανήκετε στον κόσμον που άρχεται  εκ του διαβόλου και των τέκνων αυτού.
Κατανοήστε σε βάθος το ακόλουθο, ότι : «Και τώρα πλέον είναι ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ εν τω κόσμω δια των αιρέσεων και των ψευδο-διδασκαλιών, που προπαρασκευάζουν το έδαφος για την προσωπικήν  έλευσίν του».(Α’Ιωανν.Δ’3)
Πόσο πιο απλά και αναλυτικά τα θέλετε; Φυλαχθείτε γιατί καμιά δικαιολογία δεν θα βρείτε!
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ καταδικάζοντας την ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟ Κρήτης και θα καταλάβετε αν είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ  ή ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ –ΑΞΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΥ!
Δεν κάνετε εσείς ΣΧΙΣΜΑ ,αδελφοί μου, που είστε ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΧΗ , «προσκολλημένοι εις την κληματαριά».
ΣΧΙΣΜΑ κάνουν οι δαίμονες  στην εκκλησία, αλλά και τούτο έχει με ακρίβεια ειπωθεί στον ΛΟΓΟΝ: το κλήμα αποκόπτεται- «σχίζεται» εκ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ και ξηραίνεται και καρπόν  ΔΕΝ φέρει και ΚΑΤΑΚΑΙΕΤΑΙ. Δεν σχίζεται η ΑΜΠΕΛΟΣ από το κλήμα ,είναι σαφής ο ΛΟΓΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας. Πολλάκις και επί της ΑΜΠΕΛΟΥ κλαδεύεται το κλήμα ως άκαρπον  και προς δυνάμωσιν και μεγαλυτέραν  καρποφορίαν της αμπέλου.
ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ (όπερ αδύνατον) θα αποτελεί την εκκλησίαν του ΧΡΙΣΤΟΥ την ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΗΝ, θα είναι ΑΥΤΟΣ και ο ΘΕΟΣ διότι θα είναι ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΑΝΟΘΕΥΤΟΣ και ΑΚΕΡΑΙΟΣ. Δεν είναι όμως ένας ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ…
 «ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΧΥΝΟΜΕΝΟΝ ΕΙΣ ΑΦΕΣΙΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ». Πόσων; Άγνωστο σε εμάς!
Στον ΛΟΓΟΝ έχουν όλα ειπωθεί, γι’αυτό  είπεν:
«ΙΔΟΥ ΠΡΟΕΙΡΗΚΑ ΥΜΙΝ ΑΠΑΝΤΑ».
Εκείνο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι η ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ  της διδασκαλίας και αυτό θα γίνει με τους ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ μας που θα μας οδηγήσουν από τη γη στον ουρανό.
Για τη σωτηρία των ψυχών μας ο πανάγαθος Θεός μας, έχει τρόπους να μας βοηθάει, αν φυσικά  το επιθυμούμε .Μας στέλνει ΑΓΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΑΠΑΘΕΙΣ όπως λέγει ο Άγιος Συμεών ,αρκεί να μπορούμε να τους διακρίνουμε.
Τούτο γίνεται όταν η επιθυμία μας πηγάζει εκ βάθους καρδίας.
Όχι οι μοναχοί, όχι  οι ζηλωτές –«σούπερ ορθόδοξοι», ακόμα όχι και οι ιερείς αλλά οι  «ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ» αποφασίζουν τη 2η μεγάλη και τελευταία σταύρωση του Χριστού μας και τούτο γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ αλλά  είναι όπως τους λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ «ΚΛΕΦΤΕΣ» του ΛΟΓΟΥ και «ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ» και σιγά-σιγά εισήλθαν στη εκκλησία του Χριστού με συγκεκριμένο σκοπό αλλοίωσής της. Γι’ αυτό και θυμώνουν όταν τους αποκαλύπτεις και λένε: «Ποιος είσαι εσύ που μιλάς και λες αυτά;»
 Αποτέλεσμα εικόνας για προβατοσχημοι λύκοι
Δεν ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του λόγου, αν περιέχει την ΑΛΗΘΕΙΑ ,το μόνο που θέλουν είναι να ΣΙΩΠΗΣΕΙΣ !!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ : ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ,ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ,ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙΣ,ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ;;
Βάλτε τον γλυκύτατο Ιησού μας στο κέντρο της καρδίας σας και  «ΦΤΥΣΤΕ» τον ΣΑΤΑΝΑ και την ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ λέγοντας:
«Αποτάσσομαι τον σατανά και οπίσω μου ύπαγε».

Είθε, δια της μετανοίας μας, στην άνω Ιερουσαλήμ  να μας αξιώσει όλους!!

Με εν Χριστώ αγάπη   Γεώργιος Φλώρος                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)