Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

IIF: Στο 325% του ΑΕΠ το παγκόσμιο χρέος.

Το 325% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος υπερέβη το παγκόσμιο χρέος τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance - IIF).



Βάσει έκθεσης του IIF, το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε
περισσότερο από 11 τρισ. δολάρια στο πρώτο 9μηνο του 2016, φθάνοντας τα 217 τρισ. Δολάρια.



Η μισή από την αύξηση αυτή αντιστοιχεί στο δημόσιο χρέος (γενικής κυβέρνησης).



Σύμφωνα με το IIF, το χρέος των αναδυόμενων αγορών αυξήθηκε σημαντικά, καθώς οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων και κοινοπρακτικών δανείων ήταν σχεδόν τριπλάσιες το 2016 σε σχέση με το 2015.



Τη μερίδα του λέοντος του νέου χρέους έχει η Κίνα, η οποία προχώρησε σε νέες εκδόσεις 710 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 855 δισ. δολαρίων στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με το IIF.



Πηγή: Reuters
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)