Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

«Βόμβα» Τόμσεν: H Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει την ανεργία.

Σαν βόμβα έπεσε η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πολ Τομσεν αναφορικά με τα επίπεδα ανεργίας στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση ενός βιβλίου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας σε επίπεδα προ κρίσης.

Aναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι έχει πάρει μέρος σε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει κάνει πρόοδο και στην αρχιτεκτονική της και στις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται επεκτατική νομισματική πολιτική, ένα σχέδιο τύπου Γιούνκερ για την οικονομία, ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι έχει νομισματική ένωση χωρίς να έχει πετύχει την πολιτική ένωση.

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)