Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Παπαδημούλης: Ο Τραμπ χτυπά καμπανάκι στη «γερμανοκρατούμενη» Ευρώπη

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπααδημούλης ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του Brexit θα πρέπει να ηχήσουν σαν καμπανάκι στη «γερμανοκρατούμενη» Ευρώπη.

Οπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, «ο κ. Τραμπ δεν
επιθυμεί την αλλαγή της Ευρώπης, μία “ευρωπαϊκή” Γερμανία στη θέση μίας “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης. Αν ήταν κάτι τέτοιο, θα ήταν μία θετική δήλωση. Ο κ. Τραμπ, όπως όλοι οι ακροδεξιοί, επιθυμεί τη διάλυση της Ευρώπης, όχι την αλλαγή της Ευρώπης, η ηχηρή του δήλωση “ζήτω το Brexit, η Ευρώπη πρέπει να διαλυθεί” θα πρέπει να ηχήσει σαν καμπανάκι, σε όσους επιμένοντας στη λογική μιας “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης με απόλυτο δόγμα τη λιτότητα, διευκολύνουν τη δυναμική μίας διάλυσης της Ευρώπης». 

Και πρόσθεσε: «Τα αντανακλαστικά που πρέπει να εγερθούν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο ευρύτερο δυνατό δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό φάσμα των Ευρωπαίων είναι ότι ακριβώς για να μη διαλυθεί η Ευρώπη, όπως θέλουν ο Τραμπ, η Λεπέν, ο Φάρατζ και οι όμοιοί τους, θα πρέπει η Ευρώπη να αλλάξει, να προσφέρει στους πολίτες, απασχόληση, ανάπτυξη, δικαιώματα, ασφάλεια, αυτά που τους έχει υποσχεθεί αλλά μένουν στα χαρτιά. Πρέπει να ξεκολλήσει η βελόνα του Βερολίνου από το “λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα”. Αν δεν γεφυρωθούν τα χάσματα μεταξύ Βορρά – Νότου, πλουσίων και φτωχών , τότε η Ευρώπη θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Ειδικότερα για την Ελλάδα», σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτή η χοντροκομμένη παρέμβαση του Τραμπ θα πρέπει να μας ταρακουνήσει, για να καταλάβουμε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα μας να προχωρήσει χωρίς εμπλοκή και μεγάλες καθυστερήσεις η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα μετά το ‘18, καθώς εκτός από τον Τραμπ, έχουμε έναν παράγοντα μεγάλης αστάθειας στη γειτονιά μας -ακριβώς δίπλα μας- που λέγεται Τουρκία. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αστάθεια».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)