Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Όταν χρωστάνε οι Γερμανικές Τράπεζες,ξεχνούμε τους "αυστηρούς κανόνες", σφυράμε αδιάφορα και τις στηρίζουμε κάτω από το τραπέζι. Μπράβο Σόιμπλε!

Η ΕΚΤ μείωσε τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις για την Deutsche Bank σήμερα, δίνοντας στην τράπεζα μεγαλύτερη ευχέρεια για τη δόμηση των πληρωμών μερισμάτων και μπόνους.
 
Η Deutsche Bank δήλωσε πως η ΕΚΤ της ζητά να διατηρήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (κοινές μετοχές) τουλάχιστον στο 9,51% σε ενοποιημένη βάση, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017.
Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από τις τωρινές απαιτήσεις για 10,76%, ένα όριο από το οποίο η τράπεζα δεν μπορεί να "πέσει" φέτος χωρίς να πρέπει να περιορίσει τα μερίσματα και την πληρωμή κουπονιών σε κατόχους μέσων πρόσθετου Tier 1, ανακοίνωσε η τράπεζα.
 
Η μείωση των απαιτήσεων για το 2017 έρχεται μετά από μια αλλαγή στους κανόνες. Η ΕΚΤ τώρα εκφράζει μέρος των κεφαλαιακών απαιτήσεων ως εθελοντική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)