Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Θύματα χάκερ οι Ντράγκι και Ρέντσι – Τι ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές

Θύματα χάκερ οι Ντράγκι και Ρέντσι – Τι ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχέςΔύο άτομα που χάκαραν χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ αυτών του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, συνέλαβε η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.
«Είχαν χακαριστεί δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί email, και μεταξύ αυτών ήταν οι λογαριασμοί τραπεζιτών, επιχειρηματιών, ακόμα και αρκετών καρδιναλίων του Βατικανού», δήλωσε στο Reuters ο Ρομπέρτο Ντι Λεγκάμι, διευθυντής της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που διενήργησε την έρευνα.

Το πώς μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν οι πληροφορίες ακόμα ερευνάται, σημείωσε.
Ακόμα δεν είναι σαφές το πόση πληροφορία συγκεντρώθηκε και πόσο σημαντική μπορεί να ήταν, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Ντι Λεγκάμι, η αστυνομία κατέσχεσε server στη Ρώμη που περιείχει χιλιάδες αρχεία, όμως το 99% των δεδομένων ήταν αποθηκευμένο στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες θα μεταφερθούν τις ερχόμενες ημέρες, όμως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αναλυθούν.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)