Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Ξέσπασμα Μπουτάρη: Νομίζετε πως είμαι ένα γουρούνι όρθιο;

Ξέσπασμα Μπουτάρη: Νομίζετε πως είμαι ένα γουρούνι όρθιο;Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα με αφορμή τη χιονόπτωση της περασμένης εβδομάδας, τις ακινητοποιημένες αλατιέρες, τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη και τον τρόπο που αντέδρασε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η επαναλαμβανόμενη απαίτηση της αντιπολίτευσης να ζητήσει συγνώμη , να προχωρήσει σε καρατομήσεις αλλιώς θα είναι απλώς ένας επίτιμος δήμαρχος προκάλεσε το ξέσπασμα του Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο.
«Ότι υπάρχουν ευθύνες, πιθανότατα υπάρχουν. Έδωσα εντολή στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου να κινήσει τις διαδικασίες και να δει εάν αξίζει τον κόπο να κάνουμε ΕΔΕ. Μας πρόλαβε ο εισαγγελέας για το τεράστιο κομφούζιο που δημιουργήθηκε», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Καλαφάτης: Θα έχεις κερδίσει το χαρακτηρισμό επίτιμος δήμαρχος

Να ζητήσει ο δήμαρχος ειλικρινά συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την καθυστερημένη αντίδραση της διοίκησης του στα καιρικά φαινόμενα απαίτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Έστω και τώρα ζήτα μια συγνώμη, χωρίς αστερίσκους, προαπαιτούμενα και εισαγωγικά. Δείξε ότι διοικείς τους πολιτικούς σου υφισταμένους και δεν διοικείσαι από αυτούς. Κάνε δεκτές τις παραιτήσεις ή απέπεμψε τους πολιτικά υπεύθυνους. Ευθύνη έχεις, απόδειξε ότι έχεις και ευθιξία. Γιατί αν περιμένεις να τους αντικαταστήσεις απλώς στις επερχόμενες αλλαγές που θα κάνεις ούτως ή άλλως, απλώς κοροϊδεύεις τους συμπολίτες μας», υποστήριξε ο κ.Καλαφάτης.
Ο επικεφαλής των «Εντάξει» πρόσθεσε πως «διαφορετικά θα είσαι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που κέρδισε το χαρακτηρισμό του επίτιμου δημάρχου. Και μάλιστα όντας εν ενεργεία».
Ο κ.Καλαφάτης σημείωσε ακόμη «το ξεγύμνωμα της διοίκησης Μπουτάρη έγινε κυρίως μετά την παταγώδη αποτυχία της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας. Αποκαλύπτεται στους Θεσσαλονικείς ότι πρόκειται περί μιας ανίκανης, ανεπαρκούς και αξιοθρήνητης διοίκησης. Μιας διοίκησης που δεν αξίζει στους Θεσσαλονικείς».
Μπουτάρης: Ζήτησα συγνώμη, εάν θεωρείτε ότι είμαι ένα γουρούνιι όρθιο…..
«Ζήτησα συγνώμη. Με μια συγνώμη δεν αλλάζει η ταλαιπωρία των πολιτών. Αυτοί θα αποφασίσουν εάν μου δίνουν συγχώρεση ή όχι στις εκλογές. Εάν σ’ αυτό το περιστατικό είχε ευθύνη ο δήμαρχος», είπε στη δευτερολογία του ο κ.Μπουτάρης.
«Εάν θεωρείτε ότι είμαι γουρούνι όρθιο και δεν λυπήθηκα μέσα μου, σας λέω ότι δεν είμαι. ‘Έχω ευαισθησίες που δεν μπορείς να φανταστείς», πρόσθεσε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος προς τον κ.Καλαφάτη.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τις υπόλοιπες παρατάξεις

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», έκανε λόγο για «έλλειψη προετοιμασίας και πολιτική προστασία που δεν λειτούργησε όπως έπρεπε. Να υπάρξει ταπεινή συγνώμη στους συμπολίτες για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε».
Ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε πως «μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, σήμερα είναι τα χιόνια, μετά τα σχολεία και στη συνέχεια κάτι άλλο να συζητάμε για τη διοίκηση», ενώ ο Μάκης Στεργίου από τη «Συμμαχία Πολιτών» είπε πως «δεν έχει ευθύνη κανείς μόνο ο καιρός».
Η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση» ζήτησε «προσωποποίηση των ευθυνών», ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από το «Μένουμε Θεσσαλονίκη» αναρωτήθηκε «Υπάρχει οργανωτικό σχέδιο; Εάν δεν υπάρχει στο δήμο να το κάνουμε σήμερα».

tribune.gr