Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Σε φόρους πήγε το 85% των καταθέσεων των Ελλήνων το Νοέμβριο.

Καταθέσεις 1,1 δισ ευρώ “έκαναν φτερά” για να πληρωθούν φόροι! Εντυπωσιακά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αντανακλούν το Νοέμβριο αύξηση της ρευστότητας στο σύστημα κατά 1,25 δισ ευρώ, η οποία όμως, μετά την πληρωμή φορλολογικών υπηχρεώσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, περιορίστηκε σε νέα ρευστότητα μόλις…172 εκατ ευρώ.

Τόσα ήταν τελικά τα χρήματα που παρέμειναν στους καταθετικούς λογαριασμούς, μετά την πλρηωμή φόρων, ως επιπλέον ποσό αύξησης του προηγούμενου υπολοίπου.  Συνολικά οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανέρχονται σε 124,8 δισ ευρώ.
AdTech Ad
Αντίστοιχα, αυξημένες κατά 1,25 δισ ευρώ, στα 136,41 δισ ευρώ είναι προφανώς οι καταθέσεις της…κυβέρνησης και των ΔΕΚΟ!

Αναλυτικότερα, μειώθηκαν συνολικά οι καταθέσεις των νοικοκυριών κατά 294 εκατ ευρώ, στα 102,65 δισ ευρώ, με ανοδική κίνηση στις καταθέσεις προθεσμίας. Οι τελευταίες, παρουσιάζουν άνοδο τους τελευταίους έξι μήνες, σαν απαρχή αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο πιστωτικό σύστημα. Ετσι, για έκτο συνεχή μήνα, οι προθεσμιακές καταθέσεις κλιμακώθηκαν και αυξήθηκαν κατά επιπλέον 293 εκατ ευρώ το Νοέμβριο, αντανακλώντας συνολικό επίπεδο ύψους 43,48 δσι ευρώ. Το Μάϊο, οι καταθέσεις της κατηγορίας αυτής ήταν 40,97 δισ. Ευρώ.

Λίλυ Σπυροπούλου
 
news247.gr