Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

1,26 τρις πόσα δισεκατομμύρια είναι;

Ναι,σωστά μαντέψατε: 1260 δισεκατομμύρια. Όσα ακριβώς έπεσαν στην Ελλάδα από το '81 μέχρι σήμερα - ως επιδοτήσεις και δανεικά!
Ένας πακτωλός χρημάτων, σχεδόν τετραπλάσιος από το σημερινό χρέος (325 δις) που θα μπορούσε να έχει κάνει την Ελλάδα πύραυλο ανάπτυξης και περιζήτητο προορισμό για να ζήσει ή να επενδύσει κανείς.

Αντί λοιπόν να είμαστε μια πλούσια χώρα (σαν την Ολλανδία ή το Βέλγιο) είμαστε χρεοκοπημένοι, με κράτος διαλυμένο σαν να έχουμε βγει από πόλεμο, κι όλα αυτά σε καιρό ειρήνης, δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας. Ο ορισμός του failed state.

Και αντί να έχουμε προτεραιότητα να φτιάξουμε ένα σύγχρονο και βιώσιμο κράτος και να ελέγχουμε που ακριβώς πηγαίνει το δημόσιο χρήμα, (επανεξετάζοντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ κρατικών δαπανών) εμείς τι κάνουμε; Κραυγάζουμε ότι φταίει ο (κάθε) Σόιμπλε και ότι οι Έλληνες και όλης της γης οι φορολογούμενοι πληρώνουν ΛΙΓΟ αυτό το κράτος- ρυφήχτρα. Και υψώνουμε το φλάμπουρο της αντιευρωπαϊκής επανάστασης, λες και αλλάζοντας
νομίσματα ή αν προσαρτηθούμε π.χ.στην Ασία θα αρχίσει να βρέχει λεφτά απ' τον ουρανό.

Το ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε σχέση εκατομμυρίου με το δις και τρις είναι απλώς άλλο ένα δείγμα σουρεαλισμού και πλήρους απώλειας επαφής με την οικονομική πραγματικότητα.Γιάννης Μανώλης