Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Σκάνδαλο: Στην doBank περνάει η διαχείριση κόκκινων δανείων 1,8 δισ. ευρώ

Σκάνδαλο! Οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Eurobank) προέβησαν την 31.07.2018 στη σύναψη μιας παράνομης συνεργασίας με την κορυφαία εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρία δανείων doBank S.p.A. (doBank).
Η συμφωνία καταρτίσθηκε στο πλαίσιο της απαράδεκτης στρατηγικής των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και για την προστασία της βιωσιμότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων («ΜμΕ») με στόχο, δήθεν υποτίθεται, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η doBank θα υποστηρίξει τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες με την αποκλειστική διαχείριση κοινών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που αφορούν περισσότερες από 300 ελληνικές ΜμΕ συνολικής κατά προσέγγιση ονομαστικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η συμφωνία με τη doBank αναμένεται να σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντί να διευκολυνθούν στην αποπληρωμή των επιχειρηματικών τους δανείων, στα οποία, λόγω οικονομικής δυσχέρειας από συνεχείς φόρους και οικονομικές υποχρεώσεις, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, είναι πολύ κοντά στο να βάλουν λουκέτο, συνεχίζοντας, φυσικά, να χρωστάνε στις τράπεζες.
Η doBank είναι ανεξάρτητη διαχειρίστρια εταιρία πιστώσεων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο με χρηματιστηριακή αξία άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ και ευρεία πελατειακή βάση, η οποία αποτελείται από μεγάλες τράπεζες και επενδυτές. Η doBank, κατόπιν της ολοκληρώσεως της σχετικής διαδικασίας με την Τράπεζα της Ιταλίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, εγκατέστησε υποκατάστημα στην Ελλάδα, έχοντας λάβει άδεια από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.
Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών και της doBank καταρτίσθηκε κατόπιν της ολοκλήρωσης διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερες από τριάντα υποψήφιες εταιρίες. Είναι το αποτέλεσμα σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, με την υποστήριξη της εταιρείας συμβούλων στρατηγικής Oliver Wyman. Η διεθνής δικηγορική εταιρία White & Case ενήργησε ως νομικός σύμβουλος των Τραπεζών επί ζητημάτων αγγλικού δικαίου και η δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη ως νομικός σύμβουλος επί ζητημάτων ελληνικού δικαίου.
https://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)