Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα... «Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…»!


ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


Για μία ακόμη φορά ερχόμαστε να διαπιστώσουμε πως ο ταξικός αντίπαλος των λαών της Ευρώπης είναι η "ευρωπαϊκή αριστερά" της "μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού". Μια "αριστερά" που μαζί τη "δημοσιογραφική" πορνεία είναι τα κυρίαρχα όπλα του υπερεθνικού κεφαλαίου (Βλ. «Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...).
Δεν είναι τυχαίο πως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε στην τεράστια πλειοψηφία των χωρών της "αριστερές" κυβερνήσεις και φυσικά κυβερνήσεις συνασπισμού δεξιάς κι "αριστεράς" όπως στη Γερμανία. Μοναδική εξαίρεση η γειτονική Ιταλία, όπου μετά από Συνταγματικά πραξικοπήματα του δεξιού προέδρου της Δημοκρατίας που πρότεινε κι εξέλεξε η "αριστερά", έχουμε στην αντιπολίτευση την όλη αριστερά σε κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο με τη δεξιά.
Αυτή είναι η "μεταρρυθμιστική αριστερά" της Μέρκελ, του 4ου Ράιχ!

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω και τον Ζοζέ Σαραμάγκου με την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα και τους 39 νεκρούς -μέχρι τώρα- αθώους πολίτες;
Εδώ ξεκινάει η "συνωμοσιολογία", όπως κι ο "αντιφασισμός-αντιρατσισμός" ως απαντήσεις αυτής της... ευρωπαϊκής "αριστεράς" του 4ου Ράιχ.

Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική συμπεριλαμβάνει στις "εργασίες" της μόνον τη μόδα μ' εκείνα τα υπέροχα μοδάτα ρούχα, που παράγουν με λίγα σεντ την ώρα ανήλικα παιδάκια στον Τρίτο Κόσμο.
Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική δεν είναι στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας καμπάνιας για τα "δικαιώματα" των ομοφυλοφίλων, όπως κι όλες οι πολυεθνικές;
Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική υποβαθμίζει τον "κοινωνικό" της ρόλο και δεν είναι ΚΑΙ μια κοινοπραξία για ασφαλείς και φθηνούς αυτοκινητόδρομους;
Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική δεν είναι "αριστερή";

"Γεια σας, ονομάζομαι Gian Maria Gros Pietro κι ήμουν ο Πρόεδρος του IRI [Istituto per la Ricostruzione Industriale (Ινστιτούτο για τη Βιομηχανική Ανασυγκρότηση), κρατικός φορέας της "αριστεράς" για εκμετάλλευση (ξεπούλημα) του Δημόσιου Τομέα] που πούλησε τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους στον Όμιλο Benetton"
"Γεια σας, ονομάζομαι Gian Maria Gros Pietro κι ήμουν ο Πρόεδρος των Αυτοκινητόδρομων του Ομίλου Benetton"

Τι σύμπτωση!
Πως τα φέρνει η ζωή...
Gian Maria Gros Pietro... o Top Manager της αριστεράς, όπως χαρακτηρίζουν όλοι τον κύριο...
Ο κορυφαίος Πανεπιστημιακός "τεχνοκράτης" της "αριστεράς" Gian Maria Gros Pietro...
Ήταν αυτός στον οποίο η κυβέρνηση του τελευταίου Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, του αριστερού πρωθυπουργού Massimo D'Alema ανέθεσε την προεδρία του Ινστιτούτου για τη Βιομηχανική Ανασυγκρότηση και μετά από διαπραγματεύσεις επωφελείς για την αριστερή κυβέρνηση και τον Ιταλικό Λαό πούλησε τους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους στον Όμιλο Benetton, το "μακρινό" 1999 (Βλ. "Repubblica", 4 Σεπτέμβρη 1999).
Ευτυχώς που στην Ελλάδα ο κύριος Στέργιος Πιτσιόρλας, Έλληνας πολιτικός, νομικός και επιχειρηματίας, σύμφωνα με το βιογραφικό του, αλλά κι όσοι τον διαδέχτηκαν σε αντίστοιχη θέση μ' εκείνη του Gian Maria Gros Pietro, είναι πραγματικοί αριστεροί και δεν έχουμε ιδιωτικοποιήσεις αλλά επενδύσεις της δημόσιας περιουσίας, με πλήρη διαφάνεια προς όφελος του Ελληνικού Λαού κι άλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχει μαφία και διαφθορά όπως στην Ιταλία.

Ενημερωτικά...
Στον όμιλο "Αυτοκινητόδρομοι Ιταλίας" το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στον όμιλο "Benetton". Τον όμιλο που πολυδιαφημισμένου αριστερού κοσμοπολίτη Luciano Benetton. Άραγε ο διάσημος παγκοσμίως αριστερός φίλος του Luciano, ο φωτογράφος των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου (ElleVogueGQHarper's BazaarEsquireStern. ) -και της Benetton-, αλλά και ενεργός αριστερός πολιτικός Oliviero Toscani, θα κάνει κάποια φωτογραφική καμπάνια για τις συντήρησεις των αυτοκινητόδρομων του ομίλου "Αυτοκινητόδρομοι Ιταλίας" του φίλου του Luciano Benetton;

Η "Benetton" είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή του μεγάλου αγώνα της ιταλικής αριστεράς εναντίον της "ακροδεξιάς, ξενόφοβης, ομοφοβικής, ρατσιστικής... κ.α.π." νέας ιταλικής κυβέρνησης, με τη δωρεάν διανομή εκατοντάδων χιλιάδων κόκκινα μπλουζάκια που φορούν οι αριστεροί πολιτικοί κι ακτιβιστές για να δείξουν στο λαό τον ρατσισμό εναντίον των "ανοιχτών συνόρων", για φθηνό εργατικό κρέας στα σκλαβοπάζαρα της δύσης.
Ο "ακροδεξιός, ρατσιστής και τα τοιαύτα" αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Luigi Di Maio, δεν αφήνει περιθώρια για το έγκλημα στη Γένοβα: "Η κυβέρνησή μας δεν πήρε χρήματα από την Benetton, αλλά αυτή χρηματοδότησε τους προεκλογικούς αγώνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του παρελθόντος".
Περίεργο... τα κόμματα της νέας ιταλικής κυβέρνησης δεν δέχτηκαν την επίσημη ενίσχυση (τα κάτω από το τραπέζι δεν υπάρχουν...), τα πήρε όμως η αριστερά κι η δεξιά.
Ο άλλος αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ο γνωστός "ακροδεξιός, ομόφοβος, ξενόφοβος κ.λ.π.Matteo Salvini της Λέγκας, επισημαίνει: “Η τραγωδία της Γένοβας δεν θα έχει την τύχη μιας ιστορικής αποσιώπησης. Ίσως μόνον για την Ευρώπη".
Όταν η ιταλική αριστερά, αμέσως μετά την επιλογή της "μεταρρυθμιστικής" πολιτικής αποφάσιζε τις εκχωρήσεις των Εθνικών Αυτοκινητόδρομων στον αριστερό όμιλο "Benetton" δεν υπήρχε το κίνημα δεν πληρώνω διόδια. Όμως αυτή η πολιτική συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες εξαγγελίες για τα οφέλη από αυτή την ιδιωτικοποίηση: "Θα μειωθεί το κόστος των διοδίων... Θα εξασφαλιστεί η σωστή συντήρηση... Θα υπάρχουν οφέλη από το 'λιγότερο δημόσιο'... Θα λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός σε όφελος του πολίτη... Θα υπάρχουν επενδύσεις και κατασκευή νέων οδών από τα κέρδη σωστής διαχείρισης... Για την ασφάλεια και καλυτέρευση της ζωής των ιταλών πολιτών".
Κι ο όμιλος Benetton έγινε ιδιοκτήτης των Εθνικών Αυτοκινητόδρομων της Ιταλίας, της δημόσιας περιουσίας του ιταλικού λαού, χωρίς να "επενδύσει" ούτε ένα σεντς! Κάτι ανάλογο με την εξαγορά των αεροδρομίων της πατρίδας μας από την γερμανική κρατική εταιρία Fraport AktiengesellschaftΗBenetton πήρε δάνειο από τις ιταλικές τράπεζες και δεν έβαλε μία λιρέτα στην εξαγορά... τα διόδια αυξήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε απερίγραπτο βαθμό, η κατάσταση των δρόμων χειροτέρευσε, η συντήρηση... ας δούμε τη γέφυρα στη Γένοβα...
Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του 2004 -πριν 18 χρόνια- και μάλιστα στην κρατική ραδιοτηλεόραση, λες κι έγινε σήμερα τα λέει όλα (δυστυχώς στην ιταλική γλώσσα). "Η Benetton κερδίζει δισεκατομμύρια και επενδύσεις, νέες δομές, συντήρηση... ούτε ίχνος. Δισεκατομμύρια ευρώ δικών μας χρημάτων που καταλήγουν στον ιδιώτη"...


Τα κέρδη δολοφονούν τους λαούς.
Η κατάρρευση της γέφυρας Morandi στη Γένοβα είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που επιβάλει το διευθυντήριο αυτής της γερμανικής Ευρώπης.
Η πρόθεση-εξαγγελία της νέας "ακροδεξιάς" ιταλικής για εθνικοποίηση των Ιταλικών Αυτοκινητοδρόμων συναντάει τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης (ενωμένη αντιπολίτευση αριστεράς και δεξιάς) με επίκληση την εναντίωση στην ευρωπαϊκή πολιτική, την "ελεύθερη αγορά", αλλά και την αντίδραση της "αριστερής" πολυεθνικής Benetton, που ήδη απειλεί πως "υπάρχουν ρήτρες". Δηλαδή πως πρέπει να πληρώσει εκ νέου ο λαός τους δικούς του δρόμους;
Τέλος πάντων... σε ποιες αρχές αστικής κι όχι λαϊκής δημοκρατίας μπορεί να βασιστεί η εκχώρηση δημόσια περιουσίας, όπως σωστά επισήμαινε πριν την κυβερνητική του πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιο πολιτικό κόμμα σ' αυτή την Ευρώπη κατέρχεται σε εκλογικές διαδικασίες και ζητεί την ψήφο για να πουλήσει δημόσια περιουσία κι εγκρίνεται από το λαό;

Σχετικά με την επίθεση εναντίον του ιταλικού λαού και της νέας ιταλικής κυβέρνησης, από την "αριστερά" και τη "δεξιά":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)