Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Η Ιστορία μας είναι γεμάτη ήρωες που θυσίασαν τα πάντα για την πατρίδα και πολιτικούς που θυσιάζουν την πατρίδα για την καρέκλα


Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από ήρωες που θυσίασαν τα πάντα για την πατρίδα. Από τον Κωσταντίνο Παλαιολόγο που πέθανε σαν απλός στρατιώτης όταν όλα είχαν χαθεί ενώ μπορούσε να είχε σωθεί, έως τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Τη Μαντώ Μαυρογένους που έδωσε όλη την περιουσία της για τον αγώνα, το
Νικηταρά που κατελήξε να ζητιανεύει αρνούμενος να κακολογήσει την πατρίδα του. Από τους ήρωες του 1940, τις γυναίκες που κουβάλαγαν πολεμοφόδια στις πλάτες τους, την 17χρονη Ηρώ Κωνσταντοπούλου που εκτελέστηκε από τους ναζί φωνάζοντας "χτυπάτε κτήνη" ως τους δυο τελευταίους ήρωες του έθνους τον Τάσο Ισάακ και το Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν επειδή ήθελαν ελεύθερη πατρίδα. 

Από την άλλη, η Ιστορία μας είναι γεμάτη πολιτικούς που θυσίασαν και θυσιάζουν έδαφος, ιστορία, ανθρώπινες ζωές για να κρατήσουν την καρέκλα λίγο ακόμα. Οι ήρωες θυσιάστηκαν για την ελευθερία που πουλάνε φθηνά οι πολιτικοί που δεν αγωνίστηκαν ποτέ για να την κερδίσουν. 

Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να ψηφίζουμε σκεπτόμενοι αυτούς που μας έδωσαν τη δυνάτοτητα να είμαστε ελεύθεροι, μόνο τότε θα έχουμε πολιτικούς αντάξιους της θυσίας των ηρώων μας.


---

photo: dimitrisvetsikas1969 / pixabay

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)