Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ! Σαν σήμερα ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ από το τουρκικό ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ο ΗΡΩΑΣ Σολωμός Σολωμού… (ΒΙΝΤΕΟ)



Στις 14 Αυγούστου 1996 λίγο μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από Τούρκους φασίστες των Γκρίζων Λύκων στη νεκρή ζώνη κοντά στη Δερύνεια…

αρκετοί από τους παριστάμενους έκαναν διαδήλωση στη νεκρή ζώνη στο ίδιο σημείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ισαάκ, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού, δεύτερος ξάδελφος του Ισαάκ, ο οποίος ήταν πρόσφυγας από την Αμμόχωστο και ζούσε στο Παραλίμνι.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sansimera.gr «Γύρω στις 2:20 μετά το μεσημέρι, ο Σολωμού ξεστράτισε από τους συγκεντρωμένους και κατευθύνθηκε σ’ ένα κοντινό τουρκικό φυλάκιο. Με ένα τσιγάρο στο στόμα και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων στρατιωτών, άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό της σημαίας, με πρόθεση να κατεβάσει την τουρκική σημαία.
Την ίδια ώρα ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί από την πλευρά των κατεχομένων και ο νεαρός άνδρας έπεσε νεκρός. Είχε δεχτεί τρεις σφαίρες, μία στο στόμα, μία στο λαιμό και μία στο στομάχι, που αποδείχθηκαν θανατηφόρες.
Ακολούθησαν κι άλλοι πυροβολισμοί, από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο Κυανόκρανοι. Η κηδεία του Σολωμού Σολωμού έγινε στις 16 Αυγούστου 1996, στο Παραλίμνι, παρουσία πλήθους κόσμου, που καταδίκασε την τουρκική βαρβαρότητα, όπως είχε πράξει τρεις ημέρες νωρίτερα με την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ”.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την συγκλονιστική στιγμή της δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)