Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Αντέχετε, κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη;

Αρθρο-παρέμβαση του εκδότη της «δημοκρατίας» Ι. Ν. Φιλιππάκη

H «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αφιέρωσε το κεντρικό της θέμα στο φύλλο του Σαββάτου στην επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ηγέτης που θα βγάλει αυτόν τον τόπο από το τέλμα όπου βρίσκεται εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς η παρέμβασή μας τελείωνε με τη φράση «Για την ώρα, μια τέτοια μορφή δεν φαίνεται στον ορίζοντα».
Μέχρι να βρεθεί όμως (και αν βρεθεί) μήπως δίνεται η ευκαιρία στους δύο πολιτικούς ηγέτες που εκφράζουν (;) ή θέλουν να εκφράσουν την πλειονότητα του ελληνικού λαού να συνεννοηθούν (επιτέλους!) στην υλοποίηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης; Ενός σχεδίου που θα θέσει τις βάσεις ώστε στο μέλλον να μην ξαναπνιγούμε και να μην ξανακαούμε;

Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο να ζητηθεί η επείγουσα καταγραφή από όλες τις αρμόδιες κατά τόπους Αρχές των προβληματικών χωροταξικά περιπτώσεων; Ρέματα που έχουν μπαζωθεί ή στα οποία έχουν χτισθεί αυθαίρετα. Αιγιαλοί που έχουν περιφραχτεί και είναι αδύνατη η πρόσβαση. Οικιστικά συγκροτήματα που έχουν αναπτυχθεί χωρίς καμία ρυμοτομία. Δρόμοι που έχουν φτιαχτεί και θυμίζουν μονοπάτια. 
Αδιέξοδα που δεν έχουν καμία ρυμοτομική σχεδίαση. Και γενικά πάσης φύσεως εργολαβικές αυθαιρεσίες, κακοτεχνίες, νεοπλουτίστικες οικιστικές παρεμβάσεις και καθετί που παραπέμπει σε χώρα που κατοικείται από νομάδες σε καταυλισμούς και όχι στην αρχαιότερη δημοκρατία του κόσμου.

Να κατεβάσουν άμεσα, όσο είναι νωπή στη μνήμη μας η εικόνα της τραγωδίας, από κοινού οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης ένα νομοσχέδιο που να περιγράψει απλά και κατανοητά το ζητούμενο: Τον χωροταξικό επανασχεδιασμό της χώρας σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης. Σε συνθήκες πολεμικής εμπλοκής. Και να ζητήσουν και από τους 300 να το ψηφίσουν. Και ας τολμήσουν να βρεθούν κάποιοι που να μην το ψηφίσουν!
Ας παρακάμψουν αντιρρήσεις, μικροκομματικά οφέλη, γραφειοκρατικές διαδικασίες, δυνατότητες προσφυγών στο ΣτΕ και σε φορείς που δημιουργήθηκαν για την προστασία της δημοκρατίας και του δίκιου του πολίτη και έχουν εξελιχθεί σε κέντρα προστασίας της ασυδοσίας και της διαφθοράς. Και ας θέσουν αυτό το πλάνο Εθνικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του πιο δραστήριου ίσως Προέδρου της Δημοκρατίας που είχε ο τόπος στη Μεταπολίτευση. Επιστήμονες αλλά και έμπειροι επαγγελματίες για τον σχεδιασμό υπάρχουν. Ολος ο κόσμος είναι γεμάτος από φωτεινά ελληνικά μυαλά! Ας τα επιτάξουμε! Και πόροι; Τα περίφημα πλεονάσματα!
Και οι δωρεές εκατομμυρίων που γίνονται τώρα και που φανερώνουν την ψυχή του Ελληνα και που καλό θα είναι να έχουν καλύτερη τύχη από τη διαχείριση τύπου Μολυβιάτη.

Θα τολμήσουν να συμφωνήσουν στην καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, είτε πρόκειται για βίλες πάμπλουτων επιχειρηματιών είτε για παραπήγματα μη προνομιούχων συνανθρώπων μας;
Είτε πρόκειται για πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και χλιδάτα καταστήματα διασκέδασης είτε για αυτοσχέδιες παράγκες που στεγάζουν ταβέρνες και καντίνες;

Θα τολμήσουν να αγνοήσουν συμφέροντα, να αντέξουν σε πιέσεις, να γκρεμίσουν, να απαλλοτριώσουν, να επανασχεδιάσουν,να μας κάνουν εν τέλει να κατανοήσουμε ότι ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα;

Αυτό ίσως είναι το μόνο έργο που μπορούν να προσφέρουν οι δύο πολιτικοί ηγέτες αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. Γιατί αλλιώς την επόμενη φορά οι εικόνες θα είναι τραγικότερες.

Αν το θελήσουν, μπορούν να το κάνουν. Θα τολμήσουν;

Ι. Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)