Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Big Brother και στα οικονομικά μας το Facebook – Στενή σχέση με τις τράπεζες επιζητεί το κοινωνικό δίκτυο της CIA

To νεοταξικό Facebook θέλει να αποκτήσει στενότερες φιλίες με τις τράπεζες και οι τελευταίες προσβλέπουν στους πολυπληθείς φίλους-χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Το τελευταίο έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες και με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, προκειμένου να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους – με αμοιβαίο όφελος. Σύμφωνα με τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και το πρακτορείο Ρόιτερς, επί της ουσίας το Facebook λέει στους τραπεζίτες: «δώστε μας τα δεδομένα σας για τους πελάτες σας κι εμείς θα σας δώσουμε τα δικά μας».

Οι τράπεζες θα συμμετάσχουν στην πλατφόρμα του Messenger με στόχο να προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους (να του ελέγχουν), ενώ το Facebook ζητά από αυτές να του δώσουν οικονομικά στοιχεία για τους χρήστες του, όπως συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών. Γιατί άραγε; 
Πλέον είναι προφανές το ποια κοινωνία επιδιώκει να χτύσει το ερεβώδες facebook.

Οι χρήστες - θύματα θα δίνουν ρητά την άδειά τους στο Facebook για να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στο Messenger (όχι στις άλλες πλατφόρμες του Facebook), ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος των χρηστών με τις τράπεζές τους και με άλλους οργανισμούς όπως το PayPal ή η American Express.
Εκπρόσωπος του Facebook διαβεβαίωσε φυσικά στα ευκολόπιστα κορόιδα, ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα χρησιμοποιούνται «για διαφημιστικούς σκοπούς ή για οτιδήποτε άλλο» και τόνισε ότι τα χρηματοοικονομικά δεδομένα των χρηστών θα είναι ασφαλή. Το μόνο ερώτημα τώρα μετά από αυτό είναι αν τον πιστεύει κανείς στον πλανήτη...

yiorgosthalassis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)