Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

21 Αυγούστου 2018 : ΡΕΥΣΤΌΤΗΤΑ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ!!!!

Ντράγκι: Δεν γίνονται δεκτά τα τα ελληνικά ομόλογα μετά τις 20 Αυγούστου.

Και επισήμως τέλος έβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο waiver που επέτρεπε στο ευρωσύστημα να χρησιμοποιεί τα ελληνικά ομόλογα για δανεισμό.
Τα ομόλογα δεν  τα δέχονταν η  ΕΚΤ εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής  ικανότητας των τραπεζών, και είχε  υιοθετηθεί  εξαίρεση -το λεγόμενο waiver- ώστε η ελληνική οικονομια μέσω των τραπεζών να έχει πρόσβαση σε ρευστό.
Η απόφαση θα ισχύσει από 21 Αυγούστου. Αυτό σημαινει ότι η Ελλάδα ειναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που  μένει χωρίς πρόσβαση σε κεντρική τράπεζα  και  το ερώτημα ειναι  πλέον που θα βρεθούν τα ευρώ που έχει αναγκη η ελληνική οικονομια η οποία δεν μπορεί να εκδώσει χαρτονομίσματα ;
«Το διοικητικό συμβούλιο  της ΕΚΤ αποφάσισε ότι από τις 21 Αυγούστου 2018 θα πρέπει στα εμπορεύσιμα χρεόγραφα που εκδίδει ή εγγυάται πλήρως η Ελληνική Δημοκρατία να εφαρμόζονται τα ενιαία κριτήρια και τα ελάχιστα όρια πιστοληπτικής διαβάθμισης του Ευρωσυστήματος και ότι τα εν λόγω χρεόγραφα θα υπόκεινται στις ενιαίες περικοπές αποτίμησης που καθορίζονται στην κατευθυντήρια γραμμή (ΕΕ) 2016/65 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», αναφέρει η απόφαση.
Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο Μάριο Ντράγκι. Ενώ οι μακροχρόνιες συνέπειες της έλλειψης ρευστου δεν μπορουν να υπολογιστούν, οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι οι άμεσες συνέπειες θα είναι περιορισμένες.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τους εν λόγω τίτλους μπορεί να αντλήσει  άμεσα μόλις 3,5 δισ. ευρώ που αρκούν για λίγο χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι τα ενέχυρα του δημοσίου που θα επιστραφούν από την ΕΚΤ στις τράπεζες, θα μπορούσαν  να τοποθετηθούν στην αγορά repos ώστε να αντληθούν τα απαραίτητα ευρώ που έχει αναγκη για να λειτουργήσει η Ελληνική οικονομια.
Ωστόσο, το πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει συνδέεται με την βραδεία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους οίκους αξιολόγησης, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και κατ’ επέκταση τις τράπεζες.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13,16 ..καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´. .. 


Εστάλη από τον φίλο και συνεργάτη Βασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)