Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

1974 ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ : Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΘΥΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ …ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΘΥΤΗΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια επέτειος της τραγικής εισβολής στην αιματοβαμμένη ιστορία της Μεγαλονήσου.
Με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η σημερινή εφημερίδα Hürriyet, ερμηνεύοντας και κάποιο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Πολίτης, υποστηρίζει ότι στην Κύπρο οι Τούρκοι είχαν πολύ περισσότερα θύματα από τους Έλληνες σε
αναλογία… ένα προς δέκα Μάλιστα!
Όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα, την περίοδο 1964-1974 με την εισβολή που έσωσε τους Τουρκοκυπρίους, (που σήμερα κατά δεκάδες χιλιάδες ζητούν να πάρουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας), είχε δοθεί διαταγή στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς για κάθε Έλληνα που θα σκοτώνουν οι Τούρκοι να εκτελούνται 10 Τουρκοκύπριοι..
Ξεχνούν φυσικά το φρικτό έγκλημα στο Γκιόνελι, ενώ ακόμα και ας περάσουν δεκαετίες είναι νωπές οι εικόνες από τις εν ψυχρώ δολοφονίες των Σολομό Σολομού και Τάσο Ισαάκ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)