Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Εξοπλιστικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει που βρήκαμε τα δισεκατομμύρια

Σχόλιο ιστολογίου:
διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί μόνο γέλια μπορεί να σου προκαλέσει, αλλά τι να πει κανείς για τον Ν. Φίλη; Ρωτάει το ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι αντιπολίτευση που βρήκε το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ τα δισεκατομμύρια για τα εξοπλιστικά. Την απάντηση την γνωρίζουμε: είναι για το δημόσιο συμφέρον και ας πεινά ο λαός και ας έχουμε ανεργία και ας πτωχεύσαμε. Μόνο που δημόσιο συμφέρον είναι να επιβιώσει πρώτα ο λαός και μετά οτιδήποτε άλλο για την ασφάλεια του κράτους. Το παράδοξο είναι ότι ενώ δεν έχουν καύσιμα να πετάξουν τα αεροπλάνα, η αγορά νέων θεωρείται απαραίτητη μέσα στην κρίση. Λέτε να μην ξέχασαν την παλιά τους συνήθεια, αυτή του χρηματισμού και της μίζας, τα αναμειγμένα πρόσωπα που αποφάσισαν την αγορά του εξοπλισμού.
Λεφτά υπάρχουν και τα τρώει η κυβέρνηση με τους παρατρεχάμενους τους, η μεγάλη μάσα του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Τα εξοπλιστικά βάζουν μπουρλότο στην κυβερνητική συνεργασίας. Ο Νίκος Φίλης ζητάει λογαριασμό για τα μυθώδη ποσά που κατευθύνονται για όπλα όταν η κοινωνία στενάζει.
Απάντηση στο ερώτημα πως γίνεται την ώρα που η κοινωνία στενάζει να βρίσκονται δισεκατομμύρια για αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μαχητικά αεροσκάφη, αναβαθμίσεις αντιαεροπορικών συστημάτων, ακόμα και να γίνεται κουβέντα για τα πανάκριβα F-35 ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Νίκος Φίλης, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός, στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε την πρώτη βολή προφανώς ζητώντας εξηγήσεις και διεκδικώντας να εκφράσει τον «αυθεντικό ΣΥΡΙΖΑ».
Οι εξηγήσεις αυτές πιθανότατα δεν ήρθαν ή δεν τον ικανοποίησαν όσα μπορεί να του είπαν αν έχει υπάρξει κάποια επαφή μαζί του, και πλέον όπως μεταδωσε ο ΣΚΑΙ σε λίγες ώρες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και ερώτηση για τις εξοπλιστικές δαπάνες – μαμούθ στην βουλή.
Μια κίνηση που σαφώς κλιμακώνει με πρωτοφανή μάλιστα τροπο για μια κυβερνητική πλειοψηφία την ένταση.

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Φίλης είπε στην ομιλία του: «Στην Ελλάδα η αντίθεση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» έχει πλέον ξεπεραστεί. Με τον Καμμένο συγκροτήσαμε κυβέρνηση για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους. Τώρα που εκλείπει η αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο αυτή η κυβερνητική συνεργασία δεν έχει την ίδια βάση πολιτικής νομιμοποίησης. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Όπως τελείωσε επίσης το δόγμα «εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».
Για παράδειγμα, είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. και βάλε. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα που συζητήθηκαν; Που βρήκαν πολιτική νομιμοποίηση;»

Όπως λοιπόν είναι φανερό η κόντρα έχει και βαθύτερα πολιτικά αίτια που έχουν να κάνουν με την προτίμηση πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα συνεργασία του κόμματος τους με το ΠΑΣΟΚ και στην διάλυση της προφανώς αταίριαστης συνύπαρξης με το κόμμα του νυν υπουργού Άμυνας.

armynow.net

katohika.gr