Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησε σήμερα η προπαγάνδα για τις νέες ταυτότητες.

Σχόλιο ιστολογίου:
διαβάζουμε σήμερα την καμπάνια που κάνουν για να μας πείσουν ότι οι ΗΠΑ απαιτούν από την Ελλάδα νέες ταυτότητες, δίχως να αναφέρουν ότι ταξιδιώτικό έγγραφο είναι το διαβατήριο και όχι η ταυτότητα, αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία απαίτηση αλλαγής της ταυτότητας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και οι οδηγίες που αναφέρουν για τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν υποχρέωνουν κανένα μέλος να τις ακολουθήσει κατά γράμμα, απλά είναι προτάσεις.

Σημειώνουμε ότι η έκδοση διαβατηρίου στην χώρα μας δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία, τηρούνται αυστηροί κανόνες ασφαλείας και η σημερινή αστυνομική ταυτότητα δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της έκδοσης διαβατηρίου το οποίο  εκδίδεται μονάχα στα αστυνομικά τμήματα.
Εαν δεν έχουν εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς που τα διαχειρίζονται τότε το πρόβλημα δεν θα ληθεί ποτέ.
 
Πλαστά διαβατήρια βρίσκει κανείς σήμερα σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο, σίγουρα ο συσχετισμός ταυτότητας - διαβατηρίου προωθείται από την φασιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να παρακολουθεί τον πολίτη ο Μεγάλος Αδελφός που είναι υποταγμένη... 
Η απάντηση μας στους προπαγανδιστές της Νέας Τάξης είναι ότι ο Τραμπ δεν έθεσε κανένα θέμα για έκδοσης νέας ταυτότητας και οι ισχυρισμοί τους είναι ανυπόστατοι, άλλωστε το διαβατήριο μας είναι ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο.
PASSPORT INDEX

Το ελληνικό διαβατήριο είναι το 6ο ισχυρότερο στον κόσμο!

Το ελληνικό διαβατήριο είναι το 6ο ισχυρότερο στον κόσμο!
Μία σημαντική διεθνή διάκριση κατέγραψε η χώρα μας, καθώς το ελληνικό διαβατήριο είναι το 6ο ισχυρότερο στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Passport Index.
Το ελληνικό διαβατήριο καταλαμβάνει φέτος την 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς οι κάτοχοί του μπορούν να ταξιδέψουν σε 153 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας.
Σημειώνεται ότι η  ετήσια έκθεση του Passport Index σχετίζεται τη δυναμική που έχουν τα εθνικά διαβατήρια βάσει του σε πόσες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοχοί τους χωρίς να έχουν ανάγκη βίζα.
Τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε ετήσια βάση το Passport Index προέρχονται τόσο από τις αρχές κάθε χώρας όσο και από έναν συγκεκριμένο δείκτη μέτρησης ασφάλειας.
Στην κορυφή της για το 2016 βρίσκεται η Γερμανία, με τους Γερμανούς να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 158 χώρες, ενώ ακολουθούν είναι το σουηδικό διαβατήριο με 157 χώρες στη 2η θέση, στην 3η θέση οι Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Νότιος Κορέα, και Ηνωμένο Βασίλειο, στην 4η θέση οι Σιγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ ενώ στην 5η θέση είναι οι Αυστρία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία.
Το ελληνικό διαβατήριο ισοβαθμεί στην 6η θέση μαζί με αυτά της Ιρλανδίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.
Στην 95η και τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται το διαβατήριο του Αφγανιστάν, καθώς οι Αφγανοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε μόλις 24 χώρες του κόσμου.
Δείτε ΕΔΩ την τελική κατάταξη όλων των διαβατηρίων

imerisia.gr