Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η Κατίνα Παξινού στο Νησί της Αφροδίτης

Κύπρος την εποχή του ηρωικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο Κυριακούλης αγωνιστής της ΕΟΚΑ συλλαμβάνεται από τους Άγγλους.Η λαίδη Κλόντια γυναίκα του 'Αγγλου ήρωα στρατηγού Σερ Άντριους Πάτερσον έρχεται στο νησί.

Η μητέρα του Κυριακούλη Λαμπρινή (Κατίνα Παξινού) γυναίκα σκοτωμένου Κύπριου πολεμιστή που πολέμησε στο πλευρό των Άγγλων στον Β' παγκόσμιο πόλεμο με την βοήθεια του λοχαγού Κιντς συναντιέται μαζί της για να μεσολαβήσει στον διοικητή συνταγματάρχη Σερ Γουίλσον ώστε να δωθεί χάρη στο γιο της.

Η  λαίδη Κλόντια αρνείται την μεσολάβηση και η Λαμπρινή με την βοήθεια των ανταρτών της ΕΟΚΑ απαγάγει τον νεαρό ιατρό που ερευνά την καταπολέμηση του καρκίνου γιο της Ντέιβ.

Οι δυο γυναίκες ξανασυνατιούνται έχοντας την τον ίδιο φόβο, τον επερχόμενο θάνατο των παιδιών τους.
Η Λαμπρινή αυτή τη φορά πείθει πολύ εύκολα την  λαίδη Κλόντια να μεσολαβήσει στον διοικητή Γουίλσον ώστε να δωθεί χάρη στο γιο της που στο μεταξύ έχει καταδικαστεί σε θάνατο προκειμένου να απελευθερώσουν τον γιο της Ντέιβ.

Οι δυό γυναίκες τώρα από εχθροί έχουν γίνει σύμμαχοι στην προσπάθεια να σώσουν τα παιδιά τους.

Ο διοικητής Γουίλσον παρόλα αυτά αρνείται να δώσει χάρη στον κυριακούλη και τότε η λάυδι Κλόντια οργανώνει απόδραση του Κυριακούλη μέσω του ρομαντικού λοχαγού Κιντς (Άγγελος Αντωνόπουλος).

Η απόδραση γίνεται γνωστή από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και αποτυγχάνει ο Κυριακούλης οδηγείται στην κρεμάλα!

Η ζωή του νεαρού ιατρού Ντέιβ γιου της λαίδη Κλόντια που κρατάνε οι άντρες της ΕΟΚΑ βρίσκεται στα χέρια της χαροκαμένης μάνας Λαμπρινής!

Μια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία στα χρόνια της θρυλικής ΕΟΚΑ...

(Η συμμετοχή της Κατίνας Παξινού στην ταινία "Το νησί της Αφροδίτης" ήταν μία αναμέτρηση με τα όριά της. Έπαιξε στην ταινία υπομένοντας φρικτούς πόνους χτυπημένη από καρκίνο καλπάζουσας μορφής, ήδη από το 1969).


Rafail.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)