Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από καρκινοπαθείς βεβαιώσεις για το προσδόκιμο ζωής για να τους χορηγήσουν φάρμακα


Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία σύμφωνα με την οποία, η επιτροπή έγκρισης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ ζητά με ιατρική βεβαίωση την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη.
Στο ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η δικηγόρος Αριάνδη Νούκα χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη προϋπόθεση ανεδαφική εως και απάνθρωπη. «Δηλαδή να βεβαιώσει ένας γιατρός πόσα χρόνια θα ζήσει. Ή πόσο χρονικό διάστημα θα ζήσει. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι λίγο ευτράπελο και τραγικό συγχρόνως» σημειώνει η κ. Νούκα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει το αίτημα ως «συνηθισμένη διαδικασία» μιλώντας για συγκεκριμένες προϋποθέσεις χορήγησης του φαρμάκου.

enikos.gr
 
 
Σχόλιο ιστολογίου:
θα μπορούσε κανείς να πει ότι όσα αναφέρονται στην καταγγελία τα συναντάμε μόνο σε ένα φασιστικό καθεστώς, εκεί που μας θυμίζει τους Ναζί Γερμανούς, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκεί που η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός στον άνθρωπο εκμηδενίστηκε, έρχεται έτσι τώρα το ΕΟΠΠΥ, στην Ελλάδα του 2017, να μας δείξει πως το ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αριστεράς που θα στήριζε τον λαό και θα πολέμαγε το κεφάλαιο και την διαφθορά των πλουσίων, τελικά αποτελείται από προδότες σε μορφή συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης.
Ο αριστερός φασισμός στο μεγαλείο του ....