Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Τα Ελληνικά ΜΜΕ οφείλουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες

© Fotolia / alswart
ΑΘΗΝΑ, 2 Φεβρουαρίου - RIA Novosti, Gennady Melnik. Τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν πάρει από τις τράπεζες  της Ελλάδας  ακάλυπτα δάνεια  που ανέρχονται σε  εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται να δώσουν , δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Σε μια ακρόαση την Τετάρτη στην Ελλάδα, συζήτησε την έκβαση της  Εξεταστικής Επιτροπής για τα  χρέη των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Η ακροαματική διαδικασία ξεπέρασε  τις  10 ώρες.
Τα περισσότερα δάνεια τα  έλαβε η  συντηρητική  παράταξη "Νέα Δημοκρατία" (ΝΔ) και το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ  που έχασαν  τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

"ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" έφαγαν  "- μόνο από τις τράπεζες -. € 400 εκατομμύρια Αυτά τα δάνεια  έχουν εκδοθεί με την εγγύηση των μελλοντικών κρατικών ενισχύσεων Κανένας  τραπεζίτης  δεν ρώτησε τι εξασφάλιση έχουν τα  δάνεια που σας έδωσε. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι είναι χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να επιστραφούν στην θέση τους;" — δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρωστάνε  στην τράπεζα € 1.300.000.000. "Τα περισσότερα από αυτά έχουν χαθεί  οριστικά. Ο  Υιός του κ Ψυχάρη  (Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης της μεγαλύτερης ελληνικής εφημερίδας, ο επικεφαλής του  εκδοτικού  όμιλου ΔΟΛ, ο  οποίος απειλείται με χρεοκοπία -. Ed) είπε στην επιτροπή ότι τα δάνεια αυτά εχορηγούντο  στο πλαίσιο του " Αέρα, "-  είπε ο Τσίπρας.

Είπε ότι αυτά τα χρέη δεν πρέπει να τα  γνωρίζουν  μόνο οι  πολίτες, αλλά έχουν  να κάνουν με την  δικαιοσύνη, και καθορίζουν την ποινική ευθύνη των πολιτικών.

"Οι τράπεζες έριχναν το  χρήμα έξω από το παράθυρο, χορηγούσαν δάνεια σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που  πήγαιναν σε πτώχευση για να υποστηρίζουν την πολιτική σας,» δήλωσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Το γεγονός ότι οι τράπεζες έδιναν  χρήματα, γνωρίζοντας ότι θα τα χάσουν, ήταν μια παράνομη συναλλαγή και για εκείνους που τα έδιναν και για εκείνους  που τα έπαιρναν, είπε ο Τσίπρας.
https://ria.ru/economy/20170202/1486999088.html
"Η φούσκα έσκασε, και πολλές ομάδες των εκδόσεων βρίσκονται στην άκρη της αβύσσου  -  πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο», - είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι «μεγάλα αφεντικά» και «οι δημοσιογράφοι με επιρροή " μάζεψαν  χρήματα "για δέκα ζωές."
Σύμφωνα με τον φάκελο της έρευνας, η "Νέα Δημοκρατία" πρέπει πληρώσει στις  τράπεζες € 210.000.000, το  ΠΑΣΟΚ - € 190 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, στον κατάλογο των πολιτικών κομμάτων που πήραν τα χρήματα από τις  τράπεζες υπάρχει και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ), το κόμμα που ηγείται ο Τσίπρας. Το χρέος της είναι "μόνο" € 8.000.000, είπε σε μια ακρόαση ο επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης "Ποτάμι" Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2010 απέστειλε επιστολή προς την διαχείριση  της  National bank of Greece, με αίτημα να διευθετήσει το θέμα με την πίστωση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά κριτήρια.

Ο Θεοδωράκης είπε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι μέτοχοι των εταιρειών που λαμβάνουν από την κυβέρνηση συμβάσεις έργων και προμηθειών.



https://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)