Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τα ΜΑΤ χτύπησαν στο Μαξίμου απολυμένες και απλήρωτες καθαρίστριες των ΟΣΥ (Λεωφορεία)


καθαρίστριες
Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αξιοποίησαν στο έπακρο για να αναρριχηθούν στην εξουσία τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και τον ηρωικό αγώνα τους, φαίνεται ότι τώρα, ότι όχι μόνο τον ξέχασαν αλλά και πράττουν ως νεομνημονιακή κυβέρνηση τα ακριβώς αντίθετα.
Η νεομννημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας μέρες και συμπεριφορές Σαμαρά, παρά τις υποσχέσεις της, αφήνει απλήρωτες επί μήνες δεκάδες καθαρίστριες που εγκατέλειψε και στη συνέχεια απέλυσε ο εργολάβους των ΟΣΥ.
Αυτές οι καθαρίστριες, που αγωνίζονται επί μήνες, όχι μόνο συναντούν την αδιαφορία των ΟΣΥ και της κυβέρνησης, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στις ίδιες και στον Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνη που τους συμπαραστέκονται, αλλά και η κυβέρνηση φτάνει τώρα στο σημείο να αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ τον αγώνα τους.

Ένταση και βία επικράτησαν το πρωί της Πέμπτης στην Ηρώδου Αττικού, όταν δεκάδες απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.
Τις καθαρίστριες αρχικά σταμάτησαν και έσπρωξαν βίαια, χτυπώντας τες, γυναίκες αστυνομικοί των ΜΑΤ, ενώ στη συνέχεια επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγαλύτερη ένταση και να ριχτούν στο οδόστρωμα δύο καθαρίστριες. Ωστόσο, παρά την βία των ΜΑΤ, ομάδα καθαριστριών κατάφερε να περάσει προς το Μαξίμου και να διαδηλώσει, αν και τρεις κλούβες των ΜΑΤ τους έφραξαν τον δρόμο μερικές δεκάδες μέτρα επί της Ηρώδου Αττικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιούνται γυναίκες αστυνομικοί για να εμποδίσουν διαμαρτυρία προς το Μαξίμου. Η πρώτη ήταν στη διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Στην διαδήλωση των καθαριστριών το παρόν έδωσε και ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ και ζήτησε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
Τελικά, αντιπροσωπεία των καθαριστριών, μαζί με στελέχη του Συνδικάτου και τον συνδικαλιστή των ΟΣΥ Απόστ. Κασιμέρη συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και έθεσαν τα αιτήματά τους στον υπουργό Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος, πέραν από καλές προθέσεις, δεν έδωσε σαφείς δεσμευτικές απαντήσεις τόσο για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όσο και για την επαναπρόσληψή τους, αφού οι περισσότεροι δούλευαν στις ΟΣΥ εδώ και 10 – 15 χρόνια.
Οι καθαρίστριες, πάντως, μετά το πέρας της συνάντησης, διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν ενωτικά τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)