Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι διάβασε έκθεση για την μετάβαση στη δραχμή και τρόμαξε

Τώρα ο Ξυδάκης θέλει να ξεκινήσει συζήτηση για τη δραχμή στη Βουλή
 
Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ τι έλεγε αυτή η έκθεση για τη δραχμή που διάβασε και τρόμαξε;
Ο Τσίπρας έλεγε το 2015: «Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να υποστηρίξει την επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα. Η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, άρα στην εξαϋλωση των καταθέσεων. Θα σε ανάγκαζε να εκδόσεις ένα νόμισμα που θα είχε την ίδια στιγμή μια δραματική υποτίμηση. Ταυτόχρονα οι συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν 250 δισ. στο εξωτερικό θα ερχόντουσαν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα».... 

Σήμερα όμως ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης (υποτίθεται και από τους σοβαρούς Ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ), υποστήριξε

ότι πρέπει να ανοίξει συζήτηση και μάλιστα στη Βουλή για τη δραχμή, χωρίς ταμπού αφού επί δραχμής μεγαλουργήσαμε.
Το θέμα είναι αν ο Νίκος Ξυδάκης εκφράζει προσωπικές απόψεις (ψαρεύοντας ψηφοφόρους σε θολά νερά όπως πάντα συνήθιζαν να κάνουν) ή κάποια νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.



infognomonpolitics.blogspot


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)