Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ζητεί ο Ν. Χουντής

Σχετική εικόναΤην ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προτείνει με τροπολογία, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Ν. Χουντής, με την υποστήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), κατέθεσε προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τροπολογία με την οποία ζητά "την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας".

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας ο Νίκος Χουντής δήλωσε :

"Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων συνεχίζεται. Ζητάμε την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης που βλάπτει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τους εργαζόμενους. Καλώ όλους τους συναδέλφους μου, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες, να υπερψηφίσουν τη σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".


Η εν λόγω τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση, στο πλαίσιο της έκθεσης σχετικά με τη στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη, έχει ως εξής:

"Επισημαίνει ότι στην Ελλάδα, η στρατηγική σημασία που έχουν τα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια, ως μοχλοί ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, θίγεται από τη σύμβαση παραχώρησης των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ της χώρας και της Fraport AG - Slentel Ltd, η υπογραφή της οποίας ήταν προϋπόθεση του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής. Υπογραμμίζει ότι οι όροι της σύμβασης παραχώρησης, η οποία είναι αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης κατά ενός κράτους μέλους, βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και τους εργαζόμενους, απειλούν τη συνδεσιμότητα, την εδαφική συνοχή, την κοινωνική ένταξη και τη νησιωτικότητα και δεν συνάδουν με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων και δικαίου του ανταγωνισμού και κατά συνέπεια ζητά την ακύρωση της"

Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη 16/02, στο Στρασβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ