Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Εκείνο με τα σπίτια και τους κομμουνιστές


Του Άγη Βερούτη
Στα έξι χρόνια από το 2011 ως το σύνολο του 2016, οι ανεξόφλητες οφειλές των φορολογούμενων προς το κράτος εκτοξεύτηκαν κατά €60 δισ.

Ξεκίνησαν το 2011 από €35 δισ., επί Παπακωνσταντίνου, τα οποία περιελάμβαναν και απαιτήσεις δεκαετιών από κλειστές εταιρίες όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή και πρόστιμα των €4 δισ. στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή (γελάει ο κόσμος) για τα δομημένα ομόλογα. 

Σήμερα πλέον οι ανεξόφλητες οφειλές φορολογούμενων προς το κράτος πλησιάζουν τα €95 δισ., δηλαδή αύξηση €60 δισ. τα οποία αποτελούν ένα μέρος από την υπερφορολόγηση των τελευταίων 6 ετών. Η υπερφορολόγηση φυσικά ξεπερνάει το ποσόν αυτό των €60 δισ., καθώς σημαντικό μέρος της πληρώθηκε από τις αποταμιεύσεις που έφτασαν τα €120 δισ. από τα €260 δισ. που ήταν επί ΓΑΠ του Μέγα.

Πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος για να μην αντιλαμβάνεται ότι ο Έλληνας φορολογούμενος ήταν το μεγαλύτερο θύμα της επταετούς πλέον ελληνικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, οι κρατιστές φώναζαν "ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!” όπως ο ληστής φωνάζει "ΚΛΕΦΤΗΣ! ΚΛΕΦΤΗΣ!” ενόσω κυνηγάει το υποψήφιο θύμα του στη μέση του δρόμου, για να μην τον εμποδίσει κανένας χριστιανός.
Το βασικό αποτέλεσμα της παρανοϊκής υπερφορολόγησης ήταν κυρίως η ανεργία
του 27%, που ακόμα τόση είναι, απλά σπάσανε οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε διπλάσιες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, και παριστάνουμε ότι μειώθηκε η ανεργία...!

Το δεύτερο αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης ήταν να χρωστάνε στο κράτος οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι ή περί τα 3 εκατομμύρια άνθρωποι, και να κατασχεθούν πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμοί και ήδη και 10.000 σπίτια.
Ταυτόχρονα, πέρασε ο νόμος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί ο ληστευόμενος Έλληνας φορολογούμενος βίαια σε κάποιο δικαστήριο κάποια Τετάρτη. Φυσικά συνένοχη σε αυτή την απάτη εναντίον του Ελληνικού Λαού στέκουν περήφανα οι συντεχνίες των συμβολαιογράφων, των δικαστών και των δικηγόρων που ανήγαγαν το μοίρασμα της λείας των αποταμιεύσεων και των περιουσιών σε κανονικότητα και υποταγή στο γράμμα του νόμου.

Είναι εντυπωσιακό πως εκείνοι που πληρώνονται μπόνους και εφάπαξ από το προϊόν της υπερφορολόγησης, είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν αν παραβιάζεται το Σύνταγμα στην εντολή του να πληρώνει κάθε Έλληνας ανάλογα με την δυνατότητά του και χωρίς να παραβιάζεται η δυνατότητά του να επιβιώσει.
Οι επιβήτορες λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν το 80% του εισοδήματος μιας ολόκληρης παραγωγικής τάξης, και δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να τους δικάσει και να τους στήσει στα 6 μέτρα! Θα μου πεις δεν έχει πια η Ελλάδα θανατική ποινή. Την καταργήσανε οι ίδιοι που αποφασίζουν αν το Σύνταγμα τηρείται, ή καλύτερα αν η μείωση των εφάπαξ και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων τους είναι εφικτή από την κοινωνία ή όχι!

Για να προσθέσει την προσβολή στο τραύμα, ήρθε και η τελευταία σειρά κρατιστών και σκαρφίστηκε το ηλεκτρονικό χρήμα, τα capital controls, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και τις εισφορές επιστημόνων στο 38% συν φορολογία 29% συν προκαταβολή φόρου του ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ άλλα 29%. Δηλαδή ζήσε εσύ φέτος με το 4% του εισοδήματός σου και μην παραπονιέσαι γιατί του χρόνου δεν θα ξαναβάλεις την προκαταβολή, και γιατί είσαι φοροφυγάς σκουλήκι για πάτημα στο λαιμό (σκουλήκι με λαιμό δηλαδή) και τελικά κανείς δεν νοιάζεται αν η υπερφορολόγηση θα σε σκοτώσει, αρκεί να πάρει το κράτος τα λεφτά σου!

Οι φοροφαγάδες νίκησαν!
Φυσικά αυτό δεν πάει πουθενά, καθώς οι 1.000.000 κατασχεμένοι και μπλοκαρισμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν μπορούν να συνδεθούν με πλαστικό χρήμα, δηλαδή θα κληθούν οι κάτοχοι των μπλοκαρισμένων για απλήρωτες οφειλές υπερφόρων να πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερο φόρο του χρόνου γιατί δεν χρησιμοποίησαν το πλαστικό χρήμα που δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν το ίδιο το κράτος που τους ζητάει να το χρησιμοποιήσουν αλλιώς θα τους πηδήξει στους φόρους!

Η Δυστοπία που δημιούργησε η άρνηση των κρατιστών να υποχωρήσουν έστω και μια σπιθαμή σε αυτά τα 7 χρόνια θα οδηγήσει σύντομα όχι στην κατάρρευση αλλά στην έκρηξη.

Ως τώρα 500.000 Έλληνες που μπορούσαν να φύγουν από την κόλαση του κρατισμού που ονομάζουμε Ελλάδα, έφυγαν.
Αυτοί που δεν μπορούσαν αν φύγουν είναι ακόμα εδώ. Και δεν θα πάνε πουθενά, διότι απλά δεν μπορούν να φύγουν. Αυτά που μπορούν να κάνουν είναι πολύ χειρότερα από το να φύγουν.
Όπως αν στριμώξεις μια γάτα σε μια γωνία, μπορεί να σε κάνει κρόσσια αν νιώσει πως κινδυνεύει η ζωή της και δεν μπορεί να ξεφύγει, ε κάτι τέτοιο.
Είναι αστείος όποιος πιστεύει πως η σημερινή κατάσταση από κάπου οδηγεί προς την κανονικότητα.

Αστείος και ηλίθιος ή ψεύτης. 

Θυμάστε πριν πέντε χρόνια που σας έλεγα "ετοιμαστείτε να σας πάρουνε τα σπίτια οι κομμουνιστές”;
Ε, δίκιο είχα!
Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter @Agissilaos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)