Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σύντομα θα πληρώνουμε με το ρολόι ή και με το … αυτοκίνητό μας

ibmvisa_b2
Σχόλιο ιστολογίου:
το κυνήγι της τεχνολογικής εξέλιξης με σύγχρονες αγορές, ιδιαίτερα σε προϊόντα που δε είναι δοκιμασμένα, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους.
Επισημαίνουμε ότι πολιτισμός δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ο σεβασμός και οι αξίες της ανθρώπινης οντότητας αλλά και γενικότερα ολόκληρης της φύσης με τα ζώα αυτού του πλανήτη.


Μπορεί σιγά σιγά όλο και περισσότερα καταστήματα να βάζουν τερματικά υποδοχής καρτών, κοινώς POS, αφού μόνον έτσι οι καταναλωτές χτίζουν πλέον αφορολόγητο, όμως η τεχνολογία τρέχει μπροστά, πολύ μπροστά και πλέον μετατρέπει σε σημείο πώλησης το ο,τιδήποτε: από το ρολόι μας, μέχρι το δαχτυλίδι και το αυτοκίνητο μας!
Μια ιδιαίτερα φιλόδοξη συμφωνία της Visa Inc με την ΙΒΜ, που αξιοποιεί το λεγόμενο διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things) μετατρέπει κάθε διασυνδεδεμένη συσκευή σε σημείο πώλησης!

Ειδικότερα, η συνεργασία συνδυάζει την πλατφόρμα Watson IoT της IBM και τις υπηρεσίες πληρωμών της Visa, που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως.


Η πλατφόρμα Watson IoT της ΙΒΜ, όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδέονται με δισεκατομμύρια συσκευές, αισθητήρες και συστήματα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από περισσότερους από 6.000 πελάτες της IBM που βοηθούν τους καταναλωτές να συνδέονται σε εκατομμύρια συσκευές.

Με την συγκεκριμένη συμφωνία, όπως αναφέρουν οι δυο εταιρίες, η IBM και η Visa μοιράζονται ένα κοινό όραμα και τη δέσμευση να ενσωματώσουν πληρωμές και εμπόριο σε οποιαδήποτε συσκευή – από ένα ρολόι χειρός, ένα δαχτυλίδι, μία συσκευή έως ένα αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα μπορούν να συμπεριλάβουν ασφαλείς πληρωμές σε ολόκληρες σειρές προϊόντων χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Token της Visa, μία νέα τεχνολογία που αντικαθιστά τις πληροφορίες που βρίσκονται στις κάρτες πληρωμών, με μία μοναδική ψηφιακή σειρά αριθμών. Ως εκ τούτου, η IBM και η Visa θα μπορούν να στηρίξουν πληρωμές και εμπόριο σε 20 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές που εκτιμάται ότι θα υπάρχουν το 2020.

«Με το IoT κυριολεκτικά αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, θα καθίσταται δυνατό για το χρήστη ενός πλυντηρίου, για παράδειγμα, να διασφαλίσει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ το απορρυπαντικό του. Πίσω από αυτή τη μεταμόρφωση κρύβονται εταιρείες όπως η Visa και τεχνολογίες όπως η πλατφόρμα Watson IoT της IBM,» δήλωσε ο Harriet Green, Γενικός Διευθυντής, IBM Watson IoT. «Αυτός ο συνδυασμός των κορυφαίων τεχνολογιών IoT της IBM με τις υπηρεσίες πληρωμών της Visa, σηματοδοτεί την εξέλιξη στο εμπόριο, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πληρωμών σε οποιοδήποτε connected αντικείμενο, με νέα επίπεδα απλότητας και ευκολίας για όλους.»

Παραδείγματα:
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν 380 εκατομμύρια connected αυτοκίνητα έως το 2021.
Καθώς το αυτοκίνητο θα συνδέεται με την Πλατφόρμα IoT Watson, ο οδηγός θα ειδοποιείται για οτιδήποτε χρειάζεται.
Ο οδηγός θα μπορεί να παραγγείλει ανταλλακτικά με το πάτημα ενός κουμπιού, ή να προγραμματίσει συνάντηση για service ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει αυτόματα τη βενζίνη.

Αντίστοιχα, κάποιος που γυμνάζεται, θα έχει ένα ασύρματο αισθητήρα και θα μπορούσε να λάβει ψηφιακή ενημέρωση για το πότε είναι η στιγμή να αλλάξει τα αθλητικά του παπούτσια, προτείνοντας παράλληλα και το καλύτερο μοντέλο στην καλύτερη τιμή σε κατάστημα της επιλογής του. Επιπλέον, θα μπορούσαν να προσφερθούν, προτάσεις για διατροφή και εξοπλισμό, βασισμένες στην ατομική επίδοση, στο κλίμα και στις αγοραστικές προτιμήσεις.

«Το Internet of Things δεν οδηγεί απλώς σε ένα δικτυωμένο κόσμο, αλλά αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, που αγοράζουμε, που πληρώνουμε, μεταφέροντας το σημείο αγοράς εκεί ακριβώς που ο καταναλωτής θέλει να είναι,» δήλωσε ο Jim McCarthy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος σε θέματα που αφορούν σε καινοτομίες και στρατηγικές συνεργασίες της Visa Inc..»

Λειτουργία

Στο μέλλον, όλοι οι χρήστες της Πλατφόρμας Watson IoT θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πληρωμών της Visa μέσω του IBM Cloud. Σαν αποτέλεσμα, η IBM και η Visa θα παρέχουν σε όλους τους πελάτες προσωποποιημένες εμπειρίες που θα βασίζονται στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα διασφαλίσουν ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών θα παραμένουν ασφαλείς με την υπηρεσία Token της Visa. Η υπηρεσία Token της Visa είναι προσβάσιμη μέσα από ένα δίκτυο παρόχων στα πλαίσια του προγράμματος συνεργατών Visa Ready.

news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)