Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:Σάλος με τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την προσευχή και τις μαθητικές παρελάσεις


Την έντονη αντίθεσή της στην ύπαρξη του θεσμού των μαθητικών παρελάσεων, αλλά και της προσευχής στα σχολεία, εκφράζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «άκρως αναχρονιστικά».
Οι απόψεις αυτές για την παιδεία εκφράζονται στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου, που θα παρουσιαστεί στο 1ο της Συνέδριο, στις 6-9 Απρίλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή».
Οι θέσεις αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με το πολιτικό κόσμο να σπεύδει να εκφράσει την αντίθεσή του απέναντι στα λεγόμενα της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «αποστρέφεται την αριστεία, την εξειδίκευση, την ατομική ανέλιξη, την αντιστοίχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις ανάγκες της αγοράς. Όπως αποστρέφεται και κάθε μηχανισμό πειθαρχίας και διασφάλισης αποτελεσματικότητας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα». Ενώ, τονίζει ότι «Ακόμη και η παρέλαση στις εθνικές εορτές και η πρωινή προσευχή βαπτίζονται “άκρως αναχρονιστικές”».
«Ανατρεπτική προσπαθεί να εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Τους κατανοούμε. Μετά από τόσες αγκαλιές με τους ΑΝΕΛ χρειάζεται και η αποτοξίνωση. Για να φουντώσει ξανά ο έρωτας. Αλλά μην το παρακάνουν. Γιατί θα την πάθουν σαν τον Φίλη. Που έκανε τον μάγκα με τα θρησκευτικά, έφαγε τις φάπες του από τον Καμμένο και τώρα ψάχνει συμμάχους στο… ΠΑΣΟΚ!», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία του Ποταμιού και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «Τις υπόλοιπες ενστάσεις των νεολαίων ΣΥΡΙΖΑ για την καριέρα κλπ δεν θα πρέπει να τις παίρνουμε στα σοβαρά. Τα ίδια έλεγε και ο Καρανίκας και τώρα πίνει φραπέδες στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Θα έρθει και η σειρά σας παιδιά. Υπομονή».
«Ο κ. Τσίπρας έδειξε στο θέμα των θρησκευτικών ότι στήριξε την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, όμως, το να διατυμπανίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κατά των θρησκευτικών και της προσευχής, αυτό δημιουργεί διγλωσσία την οποία δεν πρέπει να επιτρέψει στο κόμμα του ο κ. Τσίπρας. Ή είσαι με τον αστυφύλαξ ή είσαι με τον χωροφύλαξ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)