Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

«Χάθηκαν» καταθέσεις 4 δισ. ευρώ από τις τράπεζες - Και φυσικά πάλι φταίνε οι κακοί ξένοι και ο γιαλός που είναι στραβός και όχι οι ανίκανοι διαχειριστές της εξουσίας!!!

Σχόλιο ιστολογίου:
η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σκληρότερα μέτρα στα Capital Controls, έτσι με τέτοια δημοσιεύματα προετοιμάζουν τον λαό για τα χειρότερα που του ετοιμάζουν.


ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΙΣΕ«Χάθηκαν» καταθέσεις 4 δισ. ευρώ από τις τράπεζες
Η αιμορραγία στην οικονομία, και ειδικά στις τράπεζες, συνεχίζεται εξαιτίας της παρατεταμένης αβεβαιότητας που συνδέεται με τη διαπραγμάτευση. Και το χειρότερο είναι ότι όσο επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για κλείσιμο της συμφωνίας πολύ αργότερα, τόσο κινδυνεύει να εκτροχιαστεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Καθημερινή από τις τράπεζες έχει χαθεί ρευστότητα 4 δισ. ευρώ μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017.

Το σύνολο των καταθέσεων γενικής κυβέρνησης, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, από το επίπεδο των 132 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016 έχει υποχωρήσει στο επίπεδο των 128 δισ. ευρώ, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση και της ανησυχίας για το ενδεχόμενο νέου εκτροχιασμού της οικονομίας.
Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη τραπεζών, ουσιαστικά έχει χαθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που είχαν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα το 2016. Πρόσθετη αβεβαιότητα προκαλεί το λεγόμενο νέο χρήμα που δεν υπόκειται σε όλους τους περιορισμούς και το οποίο μπορεί να βρεθεί πιο γρήγορα εκτός τραπεζών. Οπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές, στο σύστημα υπάρχουν περίπου 4 δισ. ευρώ νέο χρήμα που θα μπορούσε να αποχωρήσει άμεσα, κάτι που θα οδηγούσε υποχρεωτικά σε αύξηση των ορίων του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Η αύξηση των καταθέσεων ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 (αφού προηγήθηκε ένα πολύ άσχημο πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πρώτη αξιολόγηση) μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ενισχύθηκε στο τέλος του έτους όταν παγιώθηκε η εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωνόταν τον περασμένο Δεκέμβριο ή το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου 2017. Σημειώνεται ότι το 2016 οι καταθέσεις νοικοκυριών - επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 4,2 δισ. ευρώ ενώ κατά 1,4 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης.
 
Ημερησία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)