Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: Ευρωπαίοι θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους

(Φωτ.: EPA)

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως τις 16 Απριλίου οπότε και  θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία, και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι και τόσο βέβαιο, ο Τούρκος πρόεδρος επιλέγει να επιτεθεί και πάλι στην Ευρώπη. Ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα απευθύνθηκε στους Ευρωπαίους λέγοντάς τους ότι πλέον σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορούν να κάνουν ένα βήμα στο δρόμο με ασφάλεια, «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να κρατά εχθρική στάση».
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος
προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα «που μπορεί κανείς να κλονίσει, με την τιμή της οποίας μπορεί να παίξει, της οποίας τους υπουργούς μπορεί να απελαύνει». Και συνέχισε: «Ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει εκ του σύνεγγυς. Αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο, αύριο κανένας Ευρωπαίος, κανένας Δυτικός δεν θα μπορεί πλέον να κάνει ένα βήμα με ασφάλεια, με ηρεμία στον δρόμο, σε κανένα μέρος στον κόσμο».
Ερντογάν: Ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
Απορρίπτοντας τις ευρωπαϊκές επικρίσεις για το θέμα των δημοσιογράφων που έχουν φυλακιστεί, είπε: «Όταν βλέπει κανείς τον κατάλογο των ονομάτων [σ.σ. των φυλακισμένων δημοσιογράφων], υπάρχουν δολοφόνοι, κλέφτες, παιδόφιλοι, απατεώνες. Απ’ όλα, εκτός από δημοσιογράφους!».