Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

Θυμάστε το χρηματιστήριο; Θυμάστε που το σύστημα καλλιεργούσε την ευφορία για κέρδη; Ποιος, από όλα εκείνα τα θύματα ανάμεσά μας, επενδύει σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο ή πρόκειται να ξαναεπενδύσει στη ζωή του; Μάλλον απελπιστικά ελάχιστοι.
Εκτός από το χρηματιστήριο, που εμφανίστηκε ξαφνικά στις ζωές των Ελλήνων, σαν μια άλλη «Λαυρεωτική», σταθερές αξίες επένδυσης για τους Έλληνες ήταν τα ακίνητα, των οποίων μονίμως αύξανε η αξία τους, οι απόρρητες τραπεζικές καταθέσεις για ένα σίγουρο τόκο και εξασφάλιση του κεφαλαίου και φυσικά τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που θεωρούταν μεγάλη και ακλόνητη επένδυση για το μέλλον.
Σήμερα όμως, μετά την τεχνητή κρίση που προκλήθηκε στη χώρα μας και την οικονομική αφαίμαξη του κόσμου μέσω της οικονομικής τρομοκρατίας: Τα
κρατικά ομόλογα «κουρεύτηκαν» τραγικά. Οι τραπεζικές καταθέσεις μπλοκαρίστηκαν, ήρθη το απόρρητο και κατέστησαν βορά του κράτους, το οποίο τις κατάσχει με το παραμικρό, ενώ πάντα επικρέμαται και ο κίνδυνος του «κουρέματος». Τα ακίνητα, αφενός ξεφούσκωσε η αξία τους, αφετέρου έγιναν βρόγχος στο λαιμό των Ελλήνων, τόσο για τους υπέρογκους φόρους που επιβλήθηκαν, όσο και από το φόβο της κατάσχεσης, η οποία οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να κόβουν το φαγητό από τα παιδιά τους, για να μην χάσουν τα ακίνητα.
Όσοι λοιπόν επένδυσαν στο χρηματιστήριο τότε, αλλά και όσοι είχαν την πρόνοια να μην επενδύσουν, προφανώς ουδέποτε όσο ζουν θα ασχοληθούν με το ελληνικό χρηματιστήριο. Όσοι είχαν ομόλογα του ελληνικού κράτους, αλλά και όσοι δεν είχαν, προφανώς ουδέποτε θα αγοράσουν. Όσοι επένδυαν στις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και όσοι δεν επένδυαν σε καταθέσεις, προφανώς ουδέποτε θα το ξανακάνουν στην ελληνική επικράτεια. Όσοι επένδυαν τις οικονομίες και τα όνειρά τους στα ακίνητα, προφανώς ουδέποτε θα το ξανακάνουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι στην ίδια έκταση.
Με λίγα λόγια, η Ελλάδα τελείωσε οικονομικά για τους Έλληνες και φυσικά και για τους ξένους. Στα μάτια της διεθνούς Κοινής Γνώμης, μοιάζει μάλλον με αποτυχημένο κράτος.
Αν θέλουμε αυτό το κράτος να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις. Θα πρέπει να ανατραπεί το σάπιο καθεστώς, να εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ και την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων και να δημιουργήσει για ένα διάστημα ένα κλειστό οικονομικό θερμοκήπιο για την βίαιη ανάπτυξή της. Διαφορετικά η παρακμή θα κάνει τα υπόλοιπα.
Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)