Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πού να βρείτε καταφύγιο σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας στην πόλη σας

NUCLEAR WAR 
Με τις διαφορές ανάμεσα στις υπερδυνάμεις του πλανήτη να εντείνονται, τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να κάνει λόγο για έναν εξοπλιστικό «πόλεμο» και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, να παραβιάζει συνθήκες που είχε υπογράψει η χώρα του προκειμένου να ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ολοένα και περισσότερη ανησυχία δημιουργείται γύρω από το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου. Ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος με αυτοσχέδιες πυρηνικές βόμβες είναι επίσης υπαρκτός, γεγονός που καθιστά επίσης απαραίτητη την ενημέρωση γύρω από τα μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας. 


Το 2014, ο Μάικλ Ντίλον, ερευνητής στο Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ, είχε παρουσιάσει άρθρο του στο περιοδικό «Proceedings of the Royal Society A: Mathematical and Physical Sciences», όπου εξηγεί αναλυτικά πώς θα πρέπει να προφυλαχθεί κανείς σε μια τέτοια περίπτωση. Εξάλλου, εάν κανείς ζει σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη και δεν βρίσκεται κοντά στο σημείο ρίψης της βόμβας, το πιθανότερο είναι να μην επηρεαστεί από την έκρηξη. Για να καταφέρει όμως να επιζήσει, θα πρέπει να αποφύγει την ραδιενεργή σκόνη που θα καλύψει λίγα λεπτά μετά την πόλη. 

Η ραδιενεργή σκόνη παρασύρεται από τον άνεμο και εξαπλώνεται στα σημεία προς τα οποία αυτός κατευθύνεται. Είναι σημαντικό κανείς να παραμείνει ψύχραιμος και να αναζητήσει άμεσα καταφύγιο και να περιμένει μέχρι τα σωστικά συνεργεία φτάσουν εκεί που βρίσκεται. Όσο λιγότερο έρθει σε επαφή με την θανατηφόρα σκόνη, τόσο καλύτερα για την υγεία του. Η Αθήνα, όσο κι αν δεν το περιμένει κανείς, θα ήταν μια ιδανική πόλη για εύρεση καταφυγίων, καθώς οι πολυκατοικίες άνω των πέντε ορόφων, τα συμπαγή οικοδομικά υλικά, όπως το μπετόν και τα τούβλα, και τα υπόγεια αποτελούν σωτήριες «ασπίδες» σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Τα ρετιρέ, τα ισόγεια και οι ξύλινες μονοκατοικίες δεν προστατεύουν σχεδόν καθόλου από την ραδιενεργή σκόνη, όμως είναι σημαντικό να βρείτε σε αυτά καταφύγιο εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο ασφαλέστερο κτίριο σε λιγότερα από πέντε λεπτά. Τα υπόγεια ή τα δωμάτια χωρίς παράθυρα είναι οι καταλληλότεροι χώροι, ενώ μεγάλης σημασίας είναι και τα οικοδομικά υλικά του κτιρίου ή η ύπαρξη κάποιας σχισμής ή χαραμάδας.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)