Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αν νεκρώσει για 15 μέρες ο ιδιωτικός τομέας

Στην Ελλάδα του 2017 λοιπόν, 2.800.000 ηρωϊκοί εργαζόμενοι και επιχειρηματίες θρέφουν ένα κράτος 11 εκατ. πολιτών. Πληρώνουν φόρους και εισφορές για να μπορεί αυτό το κρατικό μόρφωμα να υπάρχει και να μην καταρρεύσει οικονομικά, αλλά και κοινωνικά λόγω της συνεπακόλουθης αναταραχής. Είναι τα... κορόιδα που επιτρέπουν σε κόκκινους, πράσινους ακόμη και γαλάζιους να αυτοπροσδιορίζονται ως κρατιστές-ευαισθητούληδες, οι οποίοι μάλιστα είναι έτοιμοι να πιάσουν τον... Μινώταυρο του φιλελευθερισμού από τα κέρατα! -


Πριν από 7 χρόνια, η χώρα υπήχθη σε ειδικό πρόγραμμα διάσωσης λόγω πλήρους αδυναμίας δανεισμού από τις αγορές. Οι εταίροι-δανειστές με περίπου 400 δισ. ευρώ έλαβαν τα μέτρα τους ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση στον πιο κακό... μαθητή, την Ελλάδα, έτσι ώστε να μην φτάσει η... φωτιά στο σπίτι τους.
Το γεγονός ότι χρεοκοπήσαμε και εισήλθαμε στο Μνημόνιο, συνοδεύτηκε από ένα πακέτο μέτρων, για το οποίο όλοι μας είχαν προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή θα λαμβάναμε και μάλιστα από τη δεκαετία του 1990! Τα μέτρα αυτά είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που πρέπει να κάνει ένας εμφραγματίας, ο οποίος γλιτώνει τον... θάνατο και καλείται μετεγχειρηματικά να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή, να κόψει τις... κακές συνήθειες (λιπαρά, τσιγάρο, οινοπνευματώδη) και να ασκείται. Το πρώτο μνημόνιο είχε όλες τις προοπτικές να ξεκινήσει με ειδική στόχευση στο "λίπος", δηλαδή πρώτα απ΄ όλα στο Κράτος. Άλλωστε αυτό χρεοκόπησε. Εκεί που περιμέναμε να εφαρμοστεί η απλή λογική και να υπάρξει σοβαρή περικοπή δαπανών και λελογισμένη αύξηση φόρων, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η περικοπή δαπανών ήταν εκτός πλαισίου με βάση τη χρεοκοπία του Δημοσίου, ενώ η αύξηση των φόρων άρχισε να προσλαμβάνει χαρακτήρα δραματικό, αρχίζοντας να επιδρά παραμετρικά σε πολύ αρνητικό βαθμό στον ιδιωτικό τομέα. Η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, αξιολόγηση και απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, αναλογική μείωση πρωτογενών δαπανών σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση αγορών και υπηρεσιών και παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις. 


Για τη συνέχεια MarketNews
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)