Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Γ. Μανιάτης: "Παίζουν στα ζάρια τη ΔΕΗ και τη χώρα"

Αποτέλεσμα εικόνας για δεηΓια "πιθανή χρεοκοπία" της ΔΕΗ, που "θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα" κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "ξεπούλησε τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση".

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος της ΚΟ της ΔΗΣΥ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφέρει ότι "ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την υποχρεωτική συρρίκνωση της εταιρείας στο 50% της παραγωγής και των πελατών, οδηγώντας έτσι την εταιρεία σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο", και ότι "κινδυνεύει συνολικά η ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας από τον τυχοδιωκτισμό και την ιδεοληψία της κυβέρνησης". "Οδήγησαν την εταιρεία
σε 4 συνεχόμενες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές, αλλά και την υπόλοιπη ενεργειακή αγορά με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν ότι ίσως δεν υπάρχει ρευστότητα ούτε για τους μισθούς τους τον Ιούνιο. Παρέλαβαν τη ΔΕΗ με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δισ. ευρώ και την κατάντησαν με μόλις 0,6 δισ. ευρώ", προσθέτει ο ίδιος, λέγοντας ότι "η διοίκηση και οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση".

Συνεχίζοντας κατηγορεί την κυβέρνηση για "εξαιρετική ικανότητα να προστατεύει τα golden boys του κόμματος σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ που χαρίζουν στον εαυτό τους 20.000 ευρώ το μήνα και 300.000 ευρώ εφάπαξ" και καταλήγει:

"Πιθανή χρεοκοπία της ΔΕΗ που θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα, τους προειδοποιούμε γι’ άλλη μια φορά, ότι δεν θα έχει απλά και μόνο πολιτικές συνέπειες γι’ αυτούς που παίζουν στα ζάρια τη μοίρα της χώρας".

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)