Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Τον Πάπα να καταριέστε έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, μια ακόμα γενοκτονία από τους Καθολικούς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «συγχώρεση» για τον ρόλο της Εκκλησίας στη Γενοκτονία της Ρουάντα

Ένα θέμα που «συνοδεύει» την εδώ και πολλές δεκαετίες έθιξε ο , ζητώντας «συγχώρεση» για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στη της Ρουάντα.


Ο απευθύνθηκε στον πρόεδρο της αφρικανικής χώρας και δήλωσε πως ελπίζει, ότι η απολογία του θα γίνει αποδεκτή, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ο έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Πολ Καγκαμέ, λέγοντας πως η έφταιξε, καθώς ορισμένοι κληρικοί και καλόγριες υπέκυψαν στη βία και παραβίασαν την ευαγγελική τους αποστολή.
Το μεγάλο αυτό γεγονός της στη Ρουάντα διήρκεσε 100 ημέρες και σκοτώθηκαν πάνω από 800.000 άνθρωποι, σε μία από τις πιο αιματηρές εμφύλιες διαμάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πολλά από τα θύματα πέθαναν στα χέρια των κληρικών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από εκείνους που επιβίωσαν από την αρχική σφαγή, ενώ η κυβέρνηση της Ρουάντα είχε δηλώσει πως υπήρξαν πολλοί νεκροί μέσα στις εκκλησίες.
Το 1996, ο St. John Paul II είχε αρνηθεί να αποδεχθεί την ευθύνη της παπικής εκκλησίας, λέγοντας πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις ορισμένων μελών της. Μετά τη «συγχώρεση» που ζήτησε ο , η κυβέρνηση της Ρουάντα έκανε λόγο για «ένα θετικό βήμα».

vimaorthodoxias.gr