Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πάνω από 360.000 ευρώ δόθηκαν σε ΜΚΟ μέσα σ’ έναν χρόνο από τον Πρόεδρο της Βουλής!

Πάνω από 360.000 ευρώ δόθηκαν σε ΜΚΟ μέσα σ’ έναν χρόνο από τον Πρόεδρο της Βουλής!

Την στιγμή κατά την οποία η φτωχοποίηση της κοινωνίας «έχει χτυπήσει κόκκινο» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να σκορπά άσκοπα τα χρήματα του Ελληνικού Λαού σε αμφιβόλου ποιότητας σκοπούς. Είχαμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην ενέργεια του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να δώσει το υπέρογκο ποσό των 25.000 ευρώ(!) στην ΜΚΟ «Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας» ο πρόεδρος της οποίας, Θανάσης Καλαφάτης, ήταν υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Δεν είναι, όμως, το μόνο κρούσμα, καθώς όπως δείχνει ο σχετικός κατάλογος, που αφορά το χρονικό διάστημα από τις 27 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2016, το συνολικό ποσό που ενέκρινε ο Βούτσης για 31 φορείς ξεπερνά τις 360.000 ευρώ! Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου συνάνθρωποί μας ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό ή οτιδήποτε άλλο θεωρήσουν χρήσιμο. Για την ακρίβεια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, συνολικά υπήρξαν 31 αποφάσεις επιχορηγήσεων, ύψους 363.000 ευρώ, από τις οποίες σαφώς προκύπτει μια ιδιαίτερη ενίσχυση ΜΚΟ και σωματείων αλληλέγγυων προς πρόσφυγες, άλλων που δραστηριοποιούνται σε φιλανθρωπικά και κοινωνικά έργα, ενώ δεν λείπουν και χρηματοδοτήσεις καλλιτεχνικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων. Το ζήτημα έχει σημασία όχι τόσο ως προς την νομική του διάσταση (καθώς τέτοιες ενέργειες φαίνεται ότι καλύπτονται στο νομικό του πλαίσιο), αλλά ως προς την ηθική και πολιτική. Ηθική, γιατί δεν μπορούν να σκορπίζονται χρήματα σε αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας «δράσεις», και πολιτική, γιατί ή χρηματοδότηση είναι μονόπλευρη ιδεολογικά και δίδεται κυρίως σε ΜΚΟ με αριστερό και φιλο«προσφυγικό» προφίλ.



Τόσο τις «αγωνιστικές» περγαμηνές της αριστεράς όσο και την επιλεκτική φιλανθρωπική διάσταση των «αλληλέγγυων» δεν μπορεί να τις χρεώνεται από το υστέρημά του ο Ελληνικός Λαός, σε μια τραγική γι’ αυτόν χρονική περίοδο. Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται ότι δεν απασχολεί στο ελάχιστο τόσο τον Πρόεδρο της Βουλής όσο και ευρύτερα την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, καθώς οι «αγαθοεργίες» τους γίνονται πάνω στις πλάτες των «κορόιδων», δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων.

_____________________
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
 cretanpatriot.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)