Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα: επιστροφή στο παρελθόν ....η βρόμα από τις άθλιες τουαλέτες "φτάνει μέχρι τη Βουλή".

ΓΟΝΕΊΣ:  " Έχουμε καταγράψει περιπτώσεις που παιδιά αρνούνταν να πάνε στις τουαλέτες (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) γιατί η βρόμα έφτανε μέχρι... το Δημαρχείο, την Πρωτοβάθμια ή τη Βουλή.  Διαλέγετε και παίρνετε...."



Εξωτερικές τουαλέτες: επιστροφή στο... παρελθόν


Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στη δεκαετία του '50 μια και το σχολείο διαθέτει... υπερσύγχρονες τουαλέτες και μάλιστα... εξωτερικού τύπου αφού αυτές βρίσκονται εκτός σχολείου. Πάλι καλά που τα παιδιά (του δημοτικού και του νηπιαγωγείου) δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στα... χωράφια για να κάνουν την ανάγκη τους.





Η παλαιότητα των τουαλετών και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και εκκλήσεις, τόσο του συλλόγου όσο και ευαισθητοποιημένων πολιτών, φαίνεται ότι δεν έχει συγκινήσει τη δημοτική Αρχή. Δεν είναι λίγες οι φορές που, λόγω παλαιότητας, οι σωλήνες φρακάρουν, τα καζανάκια χαλάνε και οι μαθητές εξασκούνται στο... κράτημα, μέθοδος άκρως παιδαγωγική για να αποκτήσει ένα παιδί των 6,7 ή 8 χρόνων ιδανική σχέση με το σώμα του. Και να μην αναφέρουμε το τι γίνεται όταν βρέχει αφού τα παιδιά αναγκάζονται να διασχίζουν την αυλή του σχολείου για να πάνε στις τουαλέτες μέσα στη βροχή ή το κρύο.

Οι διατάξεις αναφέρουν "οι τουαλέτες πρέπει να βρίσκονται εντός του κτηρίο η σε συνέχεια αυτού" η "παράγκα" φυσικά που υπάρχει στο 4ο Δημοτικό, επ' ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνέχεια του κτηρίου.

Έχουμε καταγράψει περιπτώσεις που παιδιά αρνούνταν να πάνε στις τουαλέτες (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) γιατί η βρόμα έφτανε μέχρι... το Δημαρχείο, την Πρωτοβάθμια ή τη Βουλή. Διαλέγετε και παίρνετε...

Η βρόμα και η ακαθαρσία είναι συχνά αβάσταχτη ακόμη και για ενήλικα ενώ το πρόβλημα δεν είναι καθαριότητας μόνο αλλά (το ξαναείπαμε) παλαιότητας. 

Έχουν γίνει επαφές κατά καιρούς με την δημοτική αρχή και παρατάξεις και πάντα συμβαίνει καρμπόν το ίδιο πράγμα.

Όλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και μετά... χάθηκαν.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν όμως εδώ. 


Όλα τα σήματα της τροχαίας περί ύπαρξης σχολείου είναι κατεστραμμένα και μάλιστα σε έναν δρόμο που τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητες.





Μία μάντρα που γύρω γύρω καταρρέει εγκυμονώντας κινδύνους


Το πρόβλημα βεβαίως υπάρχει και στο κυρίως κτήριο με κομμάτια μαρμάρου από τις μαρκίζες να έχουν αποκολληθεί με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται αυτό





και φυσικά την τσιμεντένια αυλή του νηπιαγωγείου που επίσης μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω




Τέλος να αναφέρουμε και την περίπτωση του περιπτέρου που καταλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο της οδού Ευαγγελικής Σχολής, ενάντια στην νομοθεσία για τα πεζοδρόμια και παρά τις δηλώσεις του Καραγιάννη περί απομακρύνσεώς του (πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχει ψηφισμένος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ περί περιπτέρων).

Τα παιδιά αναγκαστικά βγαίνουν στον δρόμο αφού δεν υπάρχει πεζοδρόμιο σε έναν πολυσύχναστα κυκλοφοριακά δρόμο και μία επικίνδυνη στροφή



Ζητούμε άμεσα την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής. 

1) Αρχικά για τον εξωραϊσμό τον υπαρχουσών τουαλετών και μετέπειτα για την κατασκευή αξιοπρεπών αποχωρητηρίων που αξίζουν και αρμόζουν τα παιδιά μας. 

2) Μία ένταξη του θέματος στο ΕΣΠΑ δεν είναι άπιαστο όνειρο αρκεί οι καρεκλοκένταυροι του δήμου να κινηθούν.

3) Άμεση τοποθέτηση ελαστικού τάπητα και στα δύο προαύλια

4) Επισκευή των σημάτων της τροχαίας, σήμανση επί του οδοστρώματος της διάβασης πεζών και τοποθέτηση περισσότερων προειδοποιητικών φανών για την ύπαρξη σχολείου, όπως έχει γίνει και σε άλλα σημεία του δήμου μας.

5) Για την κατάσταση του κτηρίου το θέμα είναι γνωστό. Ο δήμος αρκείται σε μερεμέτια και τσαπατσουλιές χωρίς να αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Το κτήριο είτε πρέπει να κηρυχθεί διατηρητέο εν λειτουργία είτε να αποφασισθεί να γκρεμισθεί και να γίνει στην θέση του καινούργιο.

Εκείνο που πρέπει να υπάρξει σε κάθε περίπτωση είναι η ριζική ανακαίνιση του σχολείου στα πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων των αναγκών τον παιδιών και του πολιτισμού.

Θα επανερχόμαστε συνεχώς στο θέμα και με φωτογραφίες από το εσωτερικό των τουαλετών γεμάτες ακαθαρσίες αν χρειαστεί οι οποίες είναι γροθιά στο στομάχι για οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα.

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ-ΣΧΌΛΙΑ ]

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΌ ΜΕ ΆΘΛΙΕΣ ΤΟΥΑΛΈΤΕΣ, ΚΛΠ.
ΜΟΥ ΈΛΕΓΕ ΚΆΠΟΙΑ ΜΗΤΈΡΑ ΌΤΙ Η ΚΌΡΗ ΤΗΣ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΕ ΑΝΆΛΟΓΟ ΣΧΟΛΕΙΌ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΦΟΡΈΣ,
ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΆΚΙ ΓΥΡΝΆΓΕ "ΒΡΕΓΜΈΝΟ", ΣΕ ΆΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ....ΈΝΟΙΩΘΕ ΝΤΡΟΠΉ.
 
ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,  κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 
 ΓΟΝΕΊΣ:  " Έχουμε καταγράψει περιπτώσεις που παιδιά αρνούνταν να πάνε στις τουαλέτες (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) γιατί η βρόμα έφτανε μέχρι... το Δημαρχείο, την Πρωτοβάθμια ή τη Βουλή. Διαλέγετε και παίρνετε...."

CONTRAST ICONS :
....και αρχαίο μάθημα "αριστεροσύνης" :   "ΟΥ ΜΗ ΓΑΡ ΚΟΙΝΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΗΔΕΙΣ ΤΡΥΦΑΤΩ".
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)